Wijziging Inkomstenregeling militairen

11 april 2022

Nr. BS/2022007543

De Staatssecretaris van Defensie

Gelet op de artikel 13b van de Inkomstenregeling militairen

Besluit:

ARTIKEL I

In de Inkomstenregeling militairen wordt de tabel 13b vervangen door de tabel 13b, opgenomen als bijlage bij deze regeling.

ARTIKEL II

Deze regeling wordt met toelichting in de Staatscourant geplaatst. Deze regeling treedt in werking na publicatie in de Staatscourant met terugwerkende kracht tot 1 januari 2022.

De Staatssecretaris van Defensie voor deze De Hoofddirecteur Personeel W. Hoogendoorn

TOELICHTING

Deze wijziging betreft een tekstuele aanpassing van de rijbewijsmaatregel (tabel 13b). De rijbewijsmaatregel als gepubliceerd in Staatscourant nummer 50832 d.d. 29 december 2021 blijkt onvoldoende duidelijk.

De sociale partners zijn eind 2021 samen overeengekomen dat personeel met een aanstelling in 2022 als militair behorend bij het reservepersoneel geen aanspraak kunnen maken op de rijbewijsmaatregel. Om misverstanden ten aanzien van aanspraak door reservisten te voorkomen is tabel 13b tekstueel aangepast naar ‘militairen aangesteld bij het beroepspersoneel’.

Tevens is in tabel 13b de categorie VeVa als vermeld in voornoemde publicatie van de Staatscourant verwijderd. De aanspraak ontstaat pas na aanstelling als militair bij het beroepspersoneel en het voldoen aan het gestelde in artikel 13b IRM. Het apart benoemen van een succesvolle VeVa-opleiding in de periode voorafgaand aan de aanstelling heeft derhalve geen toegevoegde waarde.

De Staatssecretaris van Defensie voor deze De Hoofddirecteur Personeel W. Hoogendoorn

BIJLAGE

Tabel 13b IRM- Rijbewijsmaatregel 2022

Categorieën personeel met aanspraak op een tegemoetkoming als bedoeld in artikel 13b

Militairen die in het jaar 2022 worden aangesteld bij het beroepspersoneel en ingedeeld zijn bij:

a. Commando Zeestrijdkrachten;

b. Commando Landstrijdkrachten;

c. Commando Luchtstrijdkrachten.

Naar boven