Besluit van de Minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening van 18 mei 2022 tot benoeming van de voorzitter en leden van de Toelatingsorganisatie Kwaliteitsborging Bouw (Benoemingsbesluit bestuur TloKB

De Minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening,

Gelet op de artikelen 12 en 14 van de Kaderwet zelfstandige bestuursorganen en artikel 7ak en 7al van de Woningwet,

Besluit:

Artikel 1 Begripsbepalingen

In dit besluit wordt verstaan onder TloKB: het zelfstandig bestuursorgaan de Toelatingsorganisatie Kwaliteitsborging Bouw als bedoeld in artikel 7 ak van de Woningwet.

Artikel 2 Benoeming voorzitter en leden TloKB

  • 1. Tot voorzitter van de TloKB wordt benoemd: mevr. Y.P. van Mastrigt.

  • 2. Tot lid van de TloKB worden benoemd:

    • a. dhr. P.F.C. Jansen;

    • b. dhr. F. de Vries.

  • 3. De benoeming geldt voor de periode van 22 april 2022 tot en met 31 maart 2026.

Artikel 3 Vergoeding

  • 1. Aan de voorzitter wordt een vaste vergoeding per maand toegekend, waarbij de salarisschaal wordt vastgesteld op het maximum van schaal 17 van de collectieve arbeidsovereenkomst die is overeengekomen voor de ambtenaren die krachtens een arbeidsovereenkomst met de Staat werkzaam zijn bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De arbeidsduurfactor wordt vastgesteld op 0,222 fte.

  • 2. Aan de andere leden wordt een vaste vergoeding per maand toegekend, waarbij de salarisschaal wordt vastgesteld op het maximum van schaal 16 van de collectieve arbeidsovereenkomst die is overeengekomen voor de ambtenaren die krachtens een arbeidsovereenkomst met de Staat werkzaam zijn bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De arbeidsduurfactor wordt vastgesteld op 0,222 fte.

  • 3. De voorzitter en de leden hebben recht op een vakantie-uitkering van 8% van de door hen genoten genoemde bezoldiging. De vakantie-uitkering wordt jaarlijks uitbetaald in de maand mei en wordt berekend over de periode van twaalf maanden, die is aangevangen met de maand juni van het voorafgaande kalenderjaar.

  • 4. De voorzitter en de leden hebben recht op een eindejaarsuitkering van 8,3% van de door hen genoten genoemde bezoldiging. De eindejaarsuitkering wordt jaarlijks uitbetaald in de maand november en wordt berekend over de periode van twaalf maanden die is aangevangen met de maand december van het voorafgaande kalenderjaar.

  • 5. De voorzitter en de leden worden aangemeld als deelnemer bij het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds.

Artikel 4

De voorzitter en de leden hebben ten behoeve van de werkzaamheden voor het bestuursorgaan recht op een vergoeding van reis- en verblijfkosten overeenkomstig hetgeen daarover is bepaald in de collectieve arbeidsovereenkomst die is overeengekomen voor de ambtenaren die krachtens een arbeidsovereenkomst met de Staat werkzaam zijn bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Artikel 5

  • 1. De voorzitter en de leden onthouden zich van het openbaren van gedachten of gevoelens, indien daardoor de goede vervulling van hun functie of het goede functioneren van de openbare dienst, voor zover deze in verband staat met hun functievervulling, niet in redelijkheid zou zijn verzekerd.

  • 2. Het is de voorzitter en de leden in hun ambt verboden vergoedingen, beloningen, giften of beloften van derden te vorderen, te verzoeken of aan te nemen.

Artikel 6 Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 22 april 2022.

Artikel 6 Citeertitel

Dit besluit wordt aangehaald als: Benoemingsbesluit bestuur TloKB.

Dit besluit wordt in de Staatscourant geplaatst.

De Minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, H.M. de Jonge

Naar boven