Besluit verlening opsporingsvergunning koolwaterstoffen L07e/L08f, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

DGKE-WO / V-6177

KENNISGEVING

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat maakt bekend:

Op 9 februari 2021 heeft Neptune Energy Netherlands B.V. op grond van artikel 6 van de Mijnbouwwet een aanvraag ingediend voor het opsporen van koolwaterstoffen in delen van de blokken L7 en L8 op het continentaal plat. Deze blokken zijn aangegeven op de kaart, die als bijlage 3 is gevoegd bij de Mijnbouwregeling.

Op de voorbereiding op het besluit op deze aanvraag is de uniforme openbare voorbereidingsprocedure van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing.

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat heeft de gevraagde vergunning aan Neptune Energy Netherlands B.V. verleend.

Ontwerpbesluit

De kennisgeving betreffende de terinzagelegging van het ontwerpbesluit is op 16 februari 2022 gepubliceerd in de Staatscourant.

Het ontwerpbesluit, de aanvraag en de met betrekking tot de aanvraag ingediende adviezen, met uitzondering van de vertrouwelijke bedrijfs- en fabricagegegevens en gegevens die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer, zijn vanaf donderdag 17 februari 2022 op elektronische wijze aangeboden op www.mijnbouwvergunningen.nl onder ‘Procedures’ – ‘Opsporingsvergunningen’. Tevens konden deze stukken vanaf donderdag 17 februari 2022 tot en met woensdag 30 maart 2022 op werkdagen tijdens kantooruren worden ingezien op het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Bezuidenhoutseweg 73, te Den Haag.

Belanghebbenden konden van 17 februari tot en met 30 maart 2022 een zienswijze op het ontwerpbesluit indienen. In genoemde periode zijn geen zienswijzen op het ontwerpbesluit ingediend.

Besluit

Het besluit met alle onderliggende stukken, met uitzondering van de vertrouwelijke bedrijfs- en fabricagegegevens en gegevens die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer, wordt vanaf 14 april 2022 op elektronische wijze aangeboden op www.mijnbouwvergunningen.nl onder ‘Procedures’ – ‘Opsporingsvergunningen’. Het besluit en deze stukken kunnen vanaf donderdag 14 april 2022 tot en met donderdag 26 mei 2022 op werkdagen tijdens kantooruren worden ingezien op het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Bezuidenhoutseweg 73, te Den Haag. Hiervoor dient u een afspraak te maken met een van de medewerkers van het Mabel office, telefoon 070 – 379 6970.

Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit beroep indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt zes weken en vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd.

Naar boven