Regeling van de Minister voor Rechtsbescherming van 4 april 2022, nr. 3858932, houdende wijziging van de regeling overbrenging notariële archiefbescheiden naar de rijksarchiefbewaarplaats in verband met het wijzigen van het orgaan waar notariële archiefbescheiden naar overgebracht horen te worden

De Minister voor Rechtsbescherming,

Gelet op artikel 2, derde lid, van de Regeling overbrenging notariële archiefbescheiden naar de rijksarchiefbewaarplaats.

Besluit:

ARTIKEL I

Artikel 2 van de Regeling overbrenging notariële archiefbescheiden naar de rijksarchiefbewaarplaats wordt als volgt gewijzigd:

In het derde lid wordt ‘de kamer van toezicht’ vervangen door ‘het Bureau Financieel Toezicht’

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 4 april 2022

De Minister voor Rechtsbescherming, F.M. Weerwind

TOELICHTING

Met deze wijzigingsregeling wordt de Regeling overbrenging notariële archiefbescheiden naar de rijksarchiefbewaarplaats van 11 oktober 1999, nr. 785696/99/6 aangepast. In de Regeling overbrenging notariële archiefbescheiden naar de rijksarchiefbewaarplaats is vermeld dat notariële archiefbescheiden naar de kamer van toezicht overgebracht dienen te worden, echter moet dit veranderd worden naar het Bureau Financieel Toezicht aangezien dit bestuursorgaan sinds 2013 met deze toezichthoudende taak belast is.

’s-Gravenhage, 4 april 2022

De Minister voor Rechtsbescherming, F.M. Weerwind

Naar boven