Gemeente Wijk bij Duurstede - ontwerp omgevingsvisie Stedelijk Gebied 

Logo Wijk bij Duurstede

De gemeenteraad van Wijk bij Duurstede heeft op 16 februari 2021 de Ontwerp Omgevingsvisie Stedelijk Gebied vastgesteld.

In de Ontwerp Omgevingsvisie laten wij zien hoe de stad Wijk bij Duurstede en de dorpen Cothen en Langbroek er over 10 jaar uit kunnen zien. Wat is bijvoorbeeld nodig om de voorzieningen in de stad, dorpen en wijken te houden? Waar kunnen wij tussen nu en 2030 nieuwe huizen bouwen? Voor welke mensen bouwen wij die huizen dan? En hoe zorgen we er samen voor dat u zich pret­tig, veilig en vertrouwd blijft voelen in uw ei­gen dorp of woonbuurt?

Raadplegen van de stukken

De Ontwerp Omgevingsvisie Stedelijk Gebied ligt met ingang van 25 februari 2021 gedurende zes weken t/m 7 april 2021 digitaal ter inzage. De Ontwerp Omgevingsvisie is direct in te zien op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/oep/?planidn=NL.IMRO.0352.totovstedgebied-son1. Of ga naar www.ruimtelijkeplannen.nl, klik op plannen zoeken. Vul bij het tabblad Plannaam in: Omgevingsvisie Stedelijk Gebied Wijk bij Duurstede.

Op de website https://www.omgevingsvisiewijkbijduurstede.nl/ staat verdere achtergrondinformatie over de omgevingsvisie.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder, bij voorkeur schriftelijk, een zienswijze naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen (onder vermelding van zaaknummer 145144) worden gericht aan de gemeenteraad, t.a.v. team Leefomgeving, Postbus 83, 3960 BB Wijk bij Duurstede. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met dhr. Ernest Bressers van het team Leefomgeving, telefoon 0343-595 595. De ingebrachte zienswijzen worden meegewogen bij de opstelling van de definitieve omgevingsvisie.

Digitale informatie avond

Op woensdag 3 maart houdt de gemeente Wijk bij Duurstede een digitale informatieavond. Hierbij geven wij uitleg over de Ontwerp Omgevingsvisie en kunt u eventueel vragen stellen. De bijeenkomst is tussen 19.30 en 21.00 uur. Meldt u zich uiterlijk 1 maart aan via aanmelding@omgevingsvisiewijkbijduurstede.nl. U ontvangt dan een bevestiging en een ZOOM-link om aan de bijeenkomst deel te nemen.

Kenmerk gemeente WbD: 2021-102

 

Naar boven