Gemeente Amstelveen – Vastgesteld bestemmingsplan ‘Herziening Amstelveen Zuid-Oost 2015 – Landtong’

Logo Amstelveen

Z- 20 17-059011

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van Amstelveen in zijn vergadering van 17 februari 2021 het bestemmingsplan 'Herziening Amstelveen Zuid-Oost 2015 - Landtong', met identificatienummer NL.IMRO.0362.13F-VG01, ongewijzigd heeft vastgesteld. Bij besluit van gelijke datum heeft de gemeenteraad voorts besloten geen exploitatieplan vast te stellen, daar het verhaal van kosten van de grondexploitatie over de in het plan begrepen gronden anderszins is verzekerd.

Doelstelling en plangebied

Het plangebied is gelegen in het zuidoosten van Amstelveen in de wijk Groenelaan, tussen winkelcentrum Groenhof en de Bovenkerkerpolder, aan de straten Landtong en Kringloop. Het bestemmingsplan voorziet in een herstructurering en transformatie van het plangebied. De directe aanleiding voor dit initiatief komt voort uit de wens om het vijftig jaar oude scholencluster, gelegen aan de Landtong, te vernieuwen. De bebouwing wordt geamoveerd en hiervoor in de plaats wordt één gebouw gerealiseerd, waarin de scholen, de gymzaal en de kinderopvang één onderdak vinden. Deze clustering van functies geeft aanleiding om de inrichting van het gebied te verbeteren, de (groene) speelfuncties te behouden en in de vrijkomende ruimte aanvullend maximaal 160 woningen te realiseren.

Crisis- en herstelwet

Het bestemmingsplan valt onder categorie 3.1 van bijlage I van de Crisis- en herstelwet (Chw). Als gevolg daarvan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Chw van toepassing. Dit brengt onder meer met zich mee dat bij een eventueel beroep alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Verder verloopt de behandeling van het beroep versneld.

Beeldkwaliteitsplan ‘Landtong Amstelveen’

Burgemeester en wethouders maken tevens bekend dat de gemeenteraad het beeldkwaliteitsplan ‘Landtong Amstelveen’ heeft vastgesteld op 17 februari 2021. Dit plan doet onder andere uitspraken over de verschijningsvorm, kleurstellingen en materialisering van de op te richten bebouwing binnen het plangebied.

I nzage

Het bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 26 februari 2021 gedurende 6 weken op de volgende wijzen voor eenieder ter inzage:

  • -

    in digitale vorm via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatiecode: NL.IMRO.0362.13F-VG01 en

  • -

    via de gemeentelijke viewer RO-publiceer http://0362.ropubliceer.nl/;

  • -

    in papieren vorm bij de Balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1; in verband met de beperkende maatregelen ten gevolge van het coronavirus, dient voor inzage eerst telefonisch een afspraak te worden gemaakt via (020) 540 49 11.

Beroep

Binnen 6 weken na de dag waarop deze besluiten ter inzage zijn gelegd kan tegen het vaststellingsbesluit van het bestemmingsplan en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag beroep worden ingesteld door:

belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend;

belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan wordt met het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen voor de mogelijkheid van beroep aangemerkt als één besluit.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Het beeldkwaliteitsplan ‘Landtong Amstelveen’ treedt in werking op de eerste dag na bekendmaking van dit besluit. Tegen dit besluit staat geen mogelijkheid van bezwaar of beroep open.

 

Naar boven