Voorbereidingsbesluit Leeuwarden – Woningsplitsing en woonzorgfuncties

Logo Leeuwarden

De gemeenteraad van Leeuwarden heeft op 17 februari 2021 besloten een herziening voor te bereiden van alle bestemmingsplannen en beheersverordeningen binnen het grondgebied van de gemeente Leeuwarden. Dit voorbereidingsbesluit treedt in werking op 25 februari 2021.

Plangebied

Het voorbereidingsbesluit geldt voor de gehele gemeente Leeuwarden, zoals aangegeven op de bij dit voorbereidingsbesluit behorende en als zodanig gewaarmerkte kaart.

Doel

De gemeente Leeuwarden wil meer grip krijgen op de splitsing van bestaande woningen in appartementen. Op veel plaatsen binnen de gemeente zijn woningen toegestaan zonder dat daarbij is bepaald hoeveel dat er mogen zijn. In de praktijk leidt dit tot het splitsen van woningen in kleine appartementen. Daarnaast bestaat er een maatschappelijke behoefte om het overaanbod aan begeleid- en zorgwonen en zorgaanbieders in bepaalde wijken te reguleren. Om deze zaken goed te regelen is een herziening van de bestaande bestemmingsplannen en beheersverordeningen nodig. Om te voorkomen dat zich in de tussentijd ongewenste ontwikkelingen voordoen, is het wenselijk een voorbereidingsbesluit te nemen.

Inzage

Het voorbereidingsbesluit met bijbehorende stukken kunt u inzien:

 

Bezwaar/ beroep

Tegen een voorbereidingsbesluit kan geen bezwaar of beroep worden ingesteld.

 

Naar boven