Ontwerp bestemmingsplan Tiel West – Maurikstraat 1 

Logo Tiel

Er is een plan ontwikkeld voor de bouw van een Islamitisch Cultureel Centrum op de plek van de voormalige Rotondaschool aan de Maurikstraat 1 in Tiel. Dit Centrum wordt een ontmoetingsplek voor alle inwoners en andere (vrijwilligers-)organisaties die actief zijn in de wijk. Tevens zal het gebouw dienst doen als moskee.

 

ontwerp bestemmingsplan

Voor de realisatie van het plan moet het geldende bestemmingsplan worden herzien. Hiervoor is het ontwerp bestemmingsplan Tiel West – Maurikstraat 1 opgesteld. Omdat een Islamitisch Cultureel Centrum past binnen de huidige bestemming ‘Maatschappelijk’, hoeft de bestemming niet te worden gewijzigd. Alleen de maximale hoogte wordt gewijzigd naar 13 meter, met een accent van 18 meter.

 

ter inzage

Het ontwerp bestemmingsplan ligt van 25 februari tot en met 7 april 2021 ter inzage bij het omgevingsloket in het stadhuis, Achterweg 2 te Tiel. Als u daar een toelichting op wil kunt u telefonisch een afspraak maken bij het Omgevingsloket (0344) 637167. Ook is het mogelijk om via e-mail vragen te stellen (omgevingsloket@tiel.nl). Daarnaast is het ontwerp bestemmingsplan te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0281.BP00050-on01

en de website van de gemeente: www.tiel.nl 

 

indienen zienswijze

Tijdens de periode waarin het ontwerp bestemmingsplan ter inzage ligt (25 februari tot en met 7 april 2021) kan iedereen een zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan indienen. Dat kan op de volgende manieren:

- schriftelijk: stuur uw zienswijze (per brief) naar de raad van de gemeente Tiel, p/a Postbus 6325, 4000 HH Tiel, onder vermelding van 'zienswijze ontwerp bestemmingsplan Tiel West – Maurikstraat 1 '. De zienswijzenbrief moet door u ondertekend zijn en ten minste uw naam, adres en woonplaats en indien mogelijk ook uw telefoonnummer bevatten.

- mondeling: neem contact op met de gemeente Tiel, de heer Leemreize, tel. (0344) 637 111.

Het indienen van zienswijzen via e-mail is niet mogelijk.

 

Tiel, 24 februari 2021

 

Naar boven