Gecoördineerde ontwerpbesluiten Bornerbroeksestraat, Parallelweg en Thorbeckelaan (Almelo)

Logo Almelo

Tervisielegging

  • 1.

    Ontwerpbestemmingsplan ‘Bornerbroeksestraat, Parallelweg en Thorbeckelaan’ (planid: NL.IMRO.0141.00117-BP21);

  • 2.

    Ontwerp-omgevingsvergunningen voor het bouwen van 22 woningen aan de Parallelweg en 30 appartementen aan de Bornerbroeksestraat;

  • 3.

    Ontwerpbeschikking vaststelling hogere grenswaarden.

  •  

Inhoud plannen

Voor een tweetal locaties in Almelo heeft AWS Beter Wonen een plan voor herontwikkeling naar woningbouw ingediend voor in totaal 52 woningen. Het gaat om de volgende locaties:

- 30 appartementen aan de Bornerbroeksestraat (tussen de nummers 21 en 43) te Almelo;

De gronden zijn gelegen aan de zuidzijde van het centrum van Almelo. Aan de oostzijde de Kolkstraat, aan de noordzijde het Tuinpad, aan de westzijde de Zuiderstraat en aan de zuidzijde een Huisartsenpraktijk de Kolk.

- 22 grondgebonden woningen aan de Parallelweg te Almelo.

De gronden zijn gelegen ten westen van het treinstation Almelo. Aan de noordzijde en westzijde de Appelstraat en aan de zuidzijde de Dijkstraat.

Er zal geen sprake zijn van een toename van het aantal woningen, omdat een uitwisseling plaatsvindt van woningbouwmogelijkheden aan de Thorbeckelaan.

 

Om deze ontwikkeling te kunnen realiseren is een wijziging van het bestemmingsplan nodig en zijn hogere toelaatbare grenswaarden voor geluid nodig.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Almelo hebben besloten op basis van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het ontwerpbestemmingsplan ‘Bornerbroeksestraat, Parallelweg en Thorbeckelaan’ (planid: NL.IMRO.0141.00117-BP21) ter inzage te leggen

Het college van burgemeester en wethouders heeft op grond van de Wet geluidhinder een ontwerpbeschikking inzake de locaties Bornerbroeksestraat, Parallelweg en Thorbeckelaan in Almelo vastgesteld. Deze ontwerpbeschikking betreft het vaststellen van hogere grenswaarden variërend van 57 tot en met 65 dB.

Voor het realiseren van de woningbouw zijn een tweetal aanvragen om omgevingsvergunning ingediend.

Coördinatie 

Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening maakt het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en de bekendmaking van de verschillende besluiten tegelijk worden behandeld. De gemeenteraad heeft in de vergadering van 7 april 2020 ingestemd met de toepassing van de coördinatieregeling.

De gemeenteraad is het bevoegd gezag voor het vaststellen van een bestemmingsplan. Het college van burgmeester en wethouders is het bevoegd gezag voor de besluitvorming rondom de omgevingsvergunning en het besluit voor de vastelling hogere grenswaarden geluid.

Ter inzage

De ontwerpbesluiten met de daarbij behorende stukken liggen van woensdag 24 februari 2021 tot en met dinsdag 6 april 2021 ter inzage bij het Klantencontactcentrum (KCC), Haven Zuidzijde 30 te Almelo. Via www.almelo.nl kunt u een afspraak maken om deze in te zien.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Bornerbroeksestraat, Parallelweg en Thorbeckelaan’ (planid: NL.IMRO.0141.00117-BP21) is digitaal in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. De ontwerp-omgevingsvergunningen zijn eveneens digitaal in te zien via de bijlagen bij de toelichting van het bestemmingsplan.

Zienswijze

Gedurende de termijn van ter inzage van de ontwerpbesluiten kan een ieder naar keuze (schriftelijk of mondeling) een zienswijze indienen bij de gemeenteraad of het college van burgemeester en wethouders, postbus 5100, 7600 GC Almelo. U wordt verzocht in uw brief aan te geven of uw zienswijze is gericht tegen het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerp-omgevingsvergunning of het ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarden. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u tijdens kantooruren een afspraak maken met het team Advies van de eenheid Adviespool, via (0546) 541111.

Naar boven