Gemeente Cuijk - gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan - Mgr. Zwijssenstraat, Cuijk, Valuwe

Logo Cuijk

Burgemeester en wethouders van Cuijk maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Cuijk, Valuwe, Mgr. Zwijssenstraat’ gewijzigd heeft vastgesteld op 1 februari 2021.

Het plangebied ligt in de Cuijkse wijk de Valuwe en wordt globaal omsloten door de Mgr. Zwijssenstraat (noord), de Professor van de Brinkstraat (oost), de Karel Doormanstraat (zuid) en de Spoorlijn Maaslijn (west) (5431 WR). Het plan maakt het bouwen mogelijk van een appartementengebouw van 14 appartementen en 10 grondgebonden woningen. Een zienswijze van ProRail over mogelijke trillingshinder heeft geleid tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan. In de regels is een verplichting tot nader onderzoek naar de trillingshinder opgenomen.

Het bestemmingsplan, vaststellingsbesluit en de bijbehorende stukken liggen zes weken ter inzage vanaf woensdag 24 februari 2021. Een uitgeprint exemplaar van de stukken kan (op afspraak en met inachtneming van de COVID-19/Corona-richtlijnen van het RIVM) worden ingezien bij de publieksbalie in het gemeentehuis tijdens openingstijden. Tegen betaling zijn afschriften verkrijgbaar. U kunt de bij het bestemmingsplan behorende stukken ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl, onder ID-nummer NL.IMRO.1684.BPCuMgrZwijssenstr-VA01.

Gedurende de termijn van ter inzage ligging van 24 februari tot en met 6 april 2021 kan tegen het besluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. De mogelijkheid om beroep in te stellen bestaat voor degene die tijdig een zienswijze ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht en voor belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen. Tegen de wijzigingen bij de vaststelling van het bestemmingsplan kunnen alle belanghebbenden een beroep indienen.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Aan zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het bestemmingsplan opgeschort totdat op dat verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Cuijk, 23 februari 2021

Burgemeester en wethouders van Cuijk

 

Naar boven