Kennisgeving besluit ontheffing verbodsbepalingen Wet natuurbescherming voor het project Ruimtelijke inrichting Hertogin Hedwigepolder, Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit geeft kennis van het feit dat er een besluit ontheffing verbodsbepalingen Wet natuurbescherming is genomen.

Welke aanvraag is ontvangen?

Op 18 september 2020 heeft de Vlaamse Waterweg N.V. een aanvraag ingediend tot het wijzigen van de in augustus 2017 door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland verleende ontheffing op grond van de (voormalige) Flora- en faunawet ten behoeve van de realisatie van het project ‘Ruimtelijke inrichting Hertogin Hedwigepolder’ (kenmerk: FF/75C/2013/0155A).

De wijziging ziet op het opnemen van een nest van de havik, op het verlengen van de einddatum van de ontheffing en op het verlengen van de einddatum van de in februari 2014 door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland verleende ontheffing op grond van de Flora- en faunawet (kenmerk: FF/75C/2013/0155).

Welk besluit is genomen?

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft naar aanleiding van de aanvraag het volgende besluit genomen:

  • het besluit (kenmerk: FF/75C/2013/0155B) tot het wijzigen van het besluit van augustus 2017 en het wijzigen van het besluit van februari 2014.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Het besluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 8 januari 2021 tot en met 19 februari 2021 ter inzage bij de Provincie Zeeland, 1 Loket, Abdij 6, Middelburg. De stukken kunnen op afspraak worden ingezien (www.zeeland.nl, tel. 011 – 8631011).

U kunt het besluit en de bijbehorende stukken van 8 januari 2021 tot en met 19 februari 2021 ook digitaal inzien op https://puc.overheid.nl/natuurvergunningen en op https://www.rvo.nl/onderwerpen/agrarisch-ondernemen/beschermde-planten-dieren-en-natuur/ruimtelijke-ingrepen/besluiten-ontheffingen.

Procedure

Van 8 januari 2021 tot en met 19 februari 2021 staat voor belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit, of aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht op het ontwerpbesluit, beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift kan door burgers tevens digitaal worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State middels deze website: https://digitaalloket.raadvanstate.nl.

Het beroepschrift dient te zijn ondertekend en dient ten minste te bevatten:

  • de naam en het adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, dat wil zeggen in ieder geval de vermelding van het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen en, zo mogelijk, de datum en het kenmerk van het besluit;

  • een opgave van de redenen waarom u zich niet met het besluit kunt verenigen.

Tevens dient ten behoeve van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, zo mogelijk, een afschrift van het besluit waartegen het beroep is gericht te worden overgelegd.

Crisis- en herstelwet

Op dit besluit is hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke zijn beroepsgronden zijn. Na afloop van de beroepstermijn kunnen deze gronden niet meer worden aangevuld. Het beroep wordt niet-ontvankelijk verklaard indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend. In het beroepschrift dient tevens te worden vermeld dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet.

Voorlopige voorziening

Indien beroep is ingesteld, kan een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening, bijvoorbeeld inhoudende een schorsing van het besluit. Het verzoek om een voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag of (door burgers) digitaal middels deze website: https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Pas bij toewijzen van de voorlopige voorziening wordt de werking van het besluit geschorst.

Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overgelegd.

Het verzoek dient te zijn ondertekend en dient ten minste het volgende te bevatten:

  • de naam en het adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, dat wil zeggen in ieder geval de vermelding van het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen en de datum en het nummer of kenmerk van het besluit;

  • de gronden van het verzoek (motivering).

Voor het indienen van een beroepschrift en/of een verzoekschrift om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Meer informatie?

Voor nadere informatie over het besluit kunt u bellen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Team Vergunningen Natuur, telefoonnummer 088 – 042 42 42.

Naar boven