Ontwerpbestemmingsplan en concept Beeldkwaliteitsplan “Hoogspanningsstation Zevenhuizen/Zuidplaspolder” en M.e.r. - beoordelingsbesluit te Zevenhuizen

Logo Zuidplas

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zuidplas geven er op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) kennis van, dat het ontwerpbestemmingsplan “Hoogspanningsstation Zevenhuizen/Zuidplaspolder” met ingang van donderdag 25 februari 2021 gedurende zes weken ter inzage ligt. Tevens ligt het concept Beeldkwaliteitsplan “Hoogspanningsstation Zevenhuizen/Zuidplaspolder” vanaf 25 februari 2021 gedurende zes weken ter inzage.

 

Ligging van het plangebied

Het plangebied van het hoogspanningsstation ligt aan de oostzijde van de N-219 tegen het NS- spoor Den Haag – Utrecht.

 

Inhoud van het plan

Het doel van het plan is het mogelijk maken van een hoogspanningsstation ten behoeve van de leveringszekerheid van elektriciteit in Zuidplas en omgeving.

 

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met de daarbij behorende verbeelding en bijlagen en het concept Beeldkwaliteitsplan liggen met ingang van donderdag 25 februari 2021 gedurende zes weken ter inzage in het Klantcontactcentrum van de gemeente Zuidplas, Raadhuisplein 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel. Het ontwerpbestemmingsplan is in deze periode digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (ID in: NL.IMRO.1892.BpHstationZppZhn-Ow01). Op de website van de gemeente Zuidplas (www.zuidplas.nl) zijn het ontwerpbestemmingsplan en het concept Beeldkwaliteitsplan tevens als pdf-bestand in te zien onder het kopje In Zuidplas > Bouwen > Bestemmingsplannen > Bestemmingsplannen in voorbereiding > Zevenhuizen > Hoogspanningsstation Zevenhuizen/Zuidplaspolder.

 

Zienswijzen

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan en het concept Beeldkwaliteitsplan naar voren brengen. Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen het vastgestelde bestemmingsplan kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan. Uw zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kunt u sturen aan de raad van de gemeente Zuidplas, Postbus 100, 2910 AC Nieuwerkerk aan den IJssel, onder vermelding van “zienswijze ontwerpbestemmingsplan Hoogspanningsstation Zevenhuizen/Zuidplaspolder”. Uw zienswijze op het concept Beeldkwaliteitsplan kunt u sturen aan de raad van de gemeente Zuidplas, Postbus 100, 2910 AC Nieuwerkerk aan den IJssel, onder vermelding van “zienswijze concept Beeldkwaliteitsplan Hoogspanningsstation Zevenhuizen/Zuidplaspolder”. Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u een afspraak maken via het secretariaat van de afdeling Ruimte, telefonisch bereikbaar via (0180) 330 300. De afspraak dient tijdig, bij voorkeur uiterlijk een week voor het einde van de termijn van de terinzagelegging, te worden gemaakt.

 

Beoordeling milieueffect

Op grond van de aanmeldnotitie m.e.r. is door burgemeester en wethouders beoordeeld of, voorafgaand aan de besluitvorming het plan, een milieueffectrapportage moet worden opgesteld.

Omdat uit de aanmeldnotitie blijkt dat er geen belangrijke nadelige milieugevolgen optreden is op 16 februari 2021 besloten dat er geen milieueffectrapportage opgesteld hoeft te worden. Dit M.e.r. – beoordelingsbesluit ligt ter inzage bij het ontwerpbestemmingsplan Hoogspanningsstation Zevenhuizen/Zuidplaspolder.

 

Naar boven