Vaststelling Structuurvisie Uitvoeringsparagraaf Woningbouw en Nota Vereveningsfonds

Logo Alphen aan den Rijn

Het college van burgemeester en wethouders van Gemeente Alphen aan den Rijn maakt bekend dat de gemeenteraad op 28 januari 2021 de Structuurvisie Uitvoeringsparagraaf Woningbouw heeft vastgesteld en het college van burgemeester en wethouders op 9 februari 2021 de Nota Vereveningsfonds heeft vastgesteld.

Toelichting

Naar aanleiding van de dringende woningbehoefte aan sociale huurwoningen is in de door de gemeenteraad vastgestelde Alphense Woningmarktstrategie 2019-2022 bepaald dat in elk woningbouwinitiatief in ieder geval 25% sociale woningbouw gerealiseerd moet worden. De praktijk laat zien dat de bouw van dit aandeel sociale huurwoningen tot nu toe niet overal tot stand komt. Om te voorkomen dat de wachttijden voor deze woningen verder oplopen, is het noodzakelijk dat de initiatiefnemers voor woningbouw een bijdrage leveren aan deze taak via een Vereveningsfonds. De juridische grondslag moet liggen in de structuurvisies van Gemeente Alphen aan den Rijn. Met de Structuurvisie Uitvoeringsparagraaf Woningbouw worden deze gewijzigd om het Vereveningsfonds mogelijk te maken. Met de Nota Vereveningsfonds is het Vereveningsfonds ingesteld.

Terinzagelegging

U kunt de structuurvisie en de Nota Vereveningsfonds bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl. Hier zoekt u (via Plannen zoeken) op plannummer NL.IMRO.0484.SVuitparwoningbouw-VA01.

Geen beroep of bezwaar

Tegen de vastgestelde structuurvisie en de Nota Vereveningsfonds kunt u geen beroep instellen of bezwaar maken.

Wanneer treedt de structuurvisie in werking?

De structuurvisie en de Nota Vereveningsfonds treden op 25 februari 2021 inwerking.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, 24 februari 2021

Naar boven