Gemeente Amsterdam - ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden Wet geluidhinder - Amstelkwartier derde fase West

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 110c van de Wet geluidhinder het volgende bekend:

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 16 februari 2021 het ontwerpbestemmingsplan Amstelkwartier derde fase West en het bijbehorende ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden zoals bedoeld in de Wet geluidhinder, vrijgegeven voor terinzagelegging.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan 'Amstelkwartier derde fase West' heeft betrekking op het centrale deelgebied van het transformatiegebied Overamstel in Amsterdam. De ontwikkeling

van de nieuwe buurt met functiemenging is gericht op nieuwbouw voor een combinatie van wonen, werken, winkelen, voorzieningen en basisscholen en het positief bestemmen van de bestaande haven voor elektrische schepen in de insteekhaven in de Duivendrechtsevaart. Naast woningen wordt in het plangebied ook voorzien in horeca, kantoren, detailhandel en twee supermarkten, twee 'Alles-in-1' basisscholen en diverse maatschappelijke voorzieningen. Het totale bouwprogramma bedraagt circa 98.270 m² BVO (bruto vloeroppervlak) met een verdeling in circa 75 % wonen en circa 25 % niet-wonen. Het plangebied wordt begrensd door de Amstelstroomlaan met Amstelkwartier 1e en 2e fase in het noorden, de Duivendrechtsevaart in het westen, de kade van insteekhaven in de Duivendrechtsevaart met het Kauwgomballenkwartier in het zuiden en het terrein met perifere detailhandel aan de Daniël Goedkoopstraat in het oosten.

Hogere waarden

De voorkeurswaarden voor geluid zoals aangegeven in de Wet geluidhinder worden overschreden. Omdat geluid reducerende maatregelen onvoldoende doeltreffend dan wel bezwaarlijk zijn, is het noodzakelijk om hogere geluidwaarden vast te stellen.

Crisis- en herstelwet

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden als bedoeld in de Wet geluidhinder vallen onder categorie 3.1 van bijlage I van de Crisis- en herstelwet (Chw). Als gevolg daarvan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Chw van toepassing.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan en het hierbij behorende ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden als bedoeld in de Wet geluidhinder liggen met de daarbij behorende stukken met ingang van 25 februari 2021 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op het volgende adres/de volgende adressen:

Het ontwerpbestemmingsplan Amstelkwartier derde fase West met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.M1909BPGST-OW01. Het ontwerp besluit hogere waarden is digitaal in te zien via www.amsterdam.nl/amstelkwartier, bericht ‘Terinzageleggingen’ onder kopje ‘nieuws’

Tijdens de terinzagelegging kunt u de stukken inzien. Daarnaast is er de mogelijkheid om tijdens een online informatieavond vragen te stellen.

Online informatiebijeenkomst

Rekening houdend met de coronamaatregelen wordt op donderdagavond 18 maart 2021 een online informatiebijeenkomst georganiseerd (deze avond wordt gecombineerd met de informatieavond over het ontwerp welstandskader). Op www.amsterdam.nl/amstelkwartier vindt u onder het kopje ‘nieuws’ in het bericht ‘Terinzageleggingen’ meer informatie. U kunt zich hier via het webformulier aanmelden voor één van de twee tijdslots van 19.00 tot 19.45 uur of van 20.00 tot 20.45 uur. Graag ontvangen we uiterlijk dinsdagavond 16 maart uw aanmelding

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzageligging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam. Schriftelijke zienswijzen over het ontwerp bestemmingsplan kunnen naar voren worden gebracht bij de gemeenteraad van Amsterdam, per adres: directeur Ruimte en Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzageligging kunnen belanghebbenden hun zienswijze over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam. Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden kunnen worden ingebracht bij burgemeester en wethouders van Amsterdam. Per adres: de directeur van Ruimte en Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan en ten aanzien van het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden kan contact worden opgenomen met Ruimte en Duurzaamheid, team Juridische Planvorming, de heer M. Waardenburg, telefoonnummer 06 – 4002 1477.

Uw gegevens worden in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) verwerkt. Op deze verwerking van persoonsgegevens is een privacyreglement van toepassing. Dit reglement kunt u raadplegen op de website van de gemeente Amsterdam.

Amsterdam, 24 februari 2021

burgemeester en wethouders,

Peter Teesink

gemeentesecretaris

Femke Halsema

burgemeester

Naar boven