Ontwerpbesluit hogere grenswaarde voor de Aadorpsweg 16 in Wierden

Logo Wierden

 

 

Op het perceel Aadorpsweg 16 in Wierden is een voormalig agrarisch bedrijfsperceel gesitueerd, bestaande uit een boerderij met verouderde stallen c.q. schuren. Het agrarische bedrijf ter plaatse wordt niet voort gezet. Het voornemen bestaat uit het slopen van alle aanwezige opstallen (inclusief de bedrijfswoning), het omzetten van de agrarische bedrijfsbestemming in een woonbestemming en het bouwen van een nieuwe woning met een bijgebouw. Om het plan mogelijk te maken dient het bestemmingsplan te worden herzien.

 

Alle wegen, met uitzondering van de 30 km/uur wegen, en alle spoorlijnen zijn, op basis van de Wet geluidhinder, voorzien van een geluidzone. Nieuwe geluidgevoelige bestemmingen, zoals woningen, welke binnen een dergelijke zone langs een weg of spoorlijn zijn gelegen, dienen op een zodanige afstand hiervan te zijn gelegen dat de geluidbelasting niet te hoog wordt (de zogenaamde ‘voorkeursgrenswaar-de’ die de Wet geluidhinder stelt).

 

Voor het verplaatsen van de bestaande (bedrijfs)woning is een akoestisch onderzoek uitgevoerd. Uit het onderzoek blijkt dat de voorkeursgrenswaarde van 48 dB voor wegverkeerslawaai en 55 dB voor voor railwegverkeerslawaai op de gevel van de te nieuwe woning wordt overschreden. De maximale ontheffingswaarde wordt echter niet overschreden. Voor vaststelling van het bestemmingsplan zal daarom een hogere grenswaarde voor het wegverkeers- en railverkeerslawaai vastgesteld moeten worden. De hogere grenswaarde voor het wegverkeer bedraagt 54 dB en voor railwegverkeer 68 dB.

 

Het college van burgemeester en wethouders is van plan om voor het plan, op grond van artikel 83 jo 110a van de Wet geluidhinder, een hogere waarde vast te stellen van ten hoogste 54 dB voor wegverkeerslawaai en 68 dB voor railwegverkeerslawaai.

 

Ter inzage

Het ontwerpbesluit ligt met ingang van 23 februari 2021 voor een periode van zes weken ter inzage bij het loket Bouwen en Wonen in het gemeentehuis te Wierden.

 

Zienswijze indienen

Tijdens de periode dat het ontwerpbesluit ter inzage ligt, kunt u uw zienswijze indienen tegen het ontwerp besluit hogere grenswaarde. Dat kan op een aantal manieren:

• Schriftelijk. Richt uw zienswijze aan ‘Gemeente Wierden, Gemeenteraad, Postbus 43, 7640 AA Wierden’.

• Via de website. In dat geval gaat u naar www.wierden.nl/zienswijze.

• Mondeling. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij het loket Bouwen en wonen.

 

Meer weten?

Als u vragen heeft over het ontwerpbesluit, kunt u terecht bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis (tel. 0546-580 838 of e-mail: bouwenenwonen@wierden.nl).

Naar boven