VASTSTELLING BEGRENZING VAN HET GEBIED PROJECTUITVOERINGSBESLUIT “STAVERDENSEWEG / NACHTEGAALWEG TE ELSPEET”

Logo Nunspeet

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nunspeet maken bekend dat zij op 16 februari 2021 hebben besloten om de begrenzing van het gebied voor het Projectuitvoeringsbesluit “Staverdenseweg / Nachtegaalweg te Elspeet” vast te stellen. Dit gebied voor het projectuitvoeringsbesluit – een ruimtelijke procedure die mogelijk is op grond van de Crisis- en herstelwet (Chw) – wordt weergegeven op de onderstaande tekening.

 

 

De begrenzing van het gebied voor het Projectuitvoeringsbesluit “Staverdenseweg / Nachtegaalweg te Elspeet” is vastgesteld om binnen dit gebied op bepaalde locaties interne saldering van stikstofrechten te kunnen realiseren. Hierdoor kunnen bouwplannen, die zijn gelegen nabij het Natura 2000-gebied de Veluwe, omdat middels de interne saldering van de stikstofrechten qua saldo de stikstofdepositie afneemt, dan wel minimaal gelijk blijft, waardoor de natuur geen schade oploopt, toch worden gerealiseerd.

De stikstofrechten van het gestopte agrarische bedrijf, dat gevestigd was aan de Staverdenseweg 54-56 en waarvan een deel is gebruikt voor het woningbouwproject, dat nu wordt gerealiseerd op deze locatie Staverdenseweg 54-56, kunnen – onder voorwaarden – ook worden gebruikt voor andere bouwprojecten, zoals worden genoemd de projecten:

  • 1.

    Nachtegaalweg; wordt nr. 3 genoemd (is echter nog ongenummerd); het project betreft 7 seniorenwoningen.

  • 2.

    Nachtegaalweg 93; de aanvraag is ingediend; het project betreft 5 woningen en een kantoor.

  • 1.

    eze projecten kunnen nog aangevuld worden met andere (nieuwe) projecten die ook voldoen aan de criteria voor het intern salderen binnen het gebied “Staverdenseweg / Nachtegaalweg te Elspeet”. Eén en ander hangt met name af van de aard van de projecten, en van het gegeven of er op dat moment nog voldoende saldo van de stikstofrechten aanwezig is.

Het besluit tot vaststelling van de begrenzing van het gebied voor het Projectuitvoeringsbesluit “Staverdenseweg / Nachtegaalweg te Elspeet” zal geen gevolgen hebben voor andere percelen dan voor de percelen van de projecten, zoals deze hiervoor zijn genoemd.

De stukken behorende bij het collegebesluit van 16 februari 2021 liggen vanaf woensdag 24 februari gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in het Klantcontactcentrum in het gemeentehuis.

Het is niet mogelijk om bezwaar en beroep in te stellen tegen het besluit tot vaststelling van de begrenzing van het gebied voor het Projectuitvoeringsbesluit “Staverdendseweg / Nachtegaalweg te Elspeet”. Dit besluit tot vaststelling van de begrenzing van het genoemde gebied moet worden gezien als een voorbereidingsbeslissing ex artikel 6:3 Awb ter voorbereiding van (latere) besluiten die wel vatbaar zijn voor bezwaar en beroep, en waarbij op dat moment ook het onderhavige besluit tot vaststelling van de begrenzing van het gebied voor het Projectuitvoeringsbesluit “Staverdenseweg / Nachtegaalweg te Elspeet” kan worden meegenomen. 

Naar boven