Geen milieueffectenrapport voor het bestemmingsplan 'Bornerbroeksestraat, Parallelweg en Thorbeckelaan' (Almelo)

Logo Almelo

Burgemeester en wethouders van Almelo hebben besloten om geen milieueffectrapport op te stellen voor het ontwerpbestemmingsplan ‘Bornerbroeksestraat, Parallelweg en Thorbeckelaan’. Het betreffen drie locaties; Bornerbroeksestraat (ter hoogte van nummer 21), Parallelweg (nabij Perenstraat/Appelstraat bij het centraal station Almelo) en de Thorbeckelaan (nummers 88-182).

De Almelose Woningstichting Beter Wonen heeft verzocht om woningbouw te kunnen plegen op de herstructureringslocaties aan de Bornerbroeksestraat en de Parallelweg en het wegnemen van woningbouwmogelijkheden aan de Thorbeckelaan. Het gaat in totaal om 52 woningen. Voordat het bestemmingsplan kan worden gewijzigd, dient inzicht te worden gegeven of er sprake is van belangrijke nadelige milieueffecten. Hiervoor is een aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling opgesteld. Hieruit blijkt dat er geen sprake is van nadelige milieueffecten en hoeft geen milieuffectrapport (MER) te worden opgesteld.

Met ingang van dinsdag 23 februari 2021 ligt dit besluit en de bijbehorende vormvrije m.e.r.-beoordeling voor een periode van zes weken ter inzage bij het Klantencontactcentrum (KCC), Haven Zuidzijde 30 te Almelo. Via www.almelo.nl kunt u een afspraak maken om deze in te zien. Er kan geen bezwaar of beroep ingediend worden tegen het besluit om geen milieueffectrapport op te stellen

Naar boven