Vastgesteld bestemmingsplan Oosterdalfsen Zuid, Beeldkwaliteitsplan en beschikking hogere grenswaarden

Logo Dalfsen

1.Vastgesteld bestemmingsplan

Doel van het plan

Dit plan maakt het mogelijk dat een combinatie van woon-werkkavels, dubbele en vrijstaande woningen en (zorg)appartementen gerealiseerd kunnen worden op de locatie tussen de woonwijk Oosterdalfsen en het bedrijventerrein in Dalfsen, globaal gelegen op de kruising Welsummerweg met de Kampmansweg

Het plan is na het ontwerp gewijzigd. De wijzigingen staan in het raadsvoorstel dat onderdeel uitmaakt van het vaststellingsbesluit van het bestemmingsplan.

2 Beeldkwaliteitsplan

Het beeldkwaliteitsplan voor de te bouwen woningen kent een uitwerking met verschillende, hoogwaardige woningtypen. Het beeldkwaliteitsplan vervangt de welstandsnota voor het toetsen van de aanvragen omgevingsvergunningen aan de redelijke eisen van welstand.

3. Verleende beschikking hogere grenswaarde voor woningen langs de Welsummerweg in Dalfsen

Verleende beschikking voor het vaststellen van hogere grenswaarde als bedoeld in de Wet geluidhinder voor woningen aan de Welsummerweg in Dalfsen.

Omdat de geluidsbelasting van deze woning boven de voorkeursgrenswaarde van het wegverkeersgeluid ligt, is er hogere grenswaarde nodig als bedoeld in de Wet geluidhinder.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan, het beeldkwaliteitsplan, de verleende beschikking hogere grenswaarde liggen met de bijbehorende stukken van 24 februari 2021 tot en met 7 april 2021 voor iedereen ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis in Dalfsen.

Reageren?

Beroep tegen het besluit instellen kan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit is gedurende bovengenoemde termijn mogelijk voor:

  • 1.

    belanghebbenden die het niet eens zijn met dit besluit en die tijdig hun zienswijze hebben ingediend;

  • 2.

    belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen;

  • 3.

    belanghebbenden die het niet eens zijn met de aangebrachte wijzigingen.

In werking treden plan (geldigheid)

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Als u dit niet wilt, vanwege spoedeisend belang of omdat het besluit onherstelbare gevolgen heeft voor u, dan kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, dan wordt de werking van plan uitgesteld totdat op dat verzoek is beslist.

Kosten

Voor zowel de behandeling van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Meer informatie

Ook kunt u het bestemmingsplan inzien via de website www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummer NL.IMRO.0148.DOosterdalfsenZuid-vs01. De bestanden zijn beschikbaar op https://digitaleplannen.nl/0148/.

Dalfsen, 23 februari 2021

Burgemeester en wethouders van Dalfsen

Naar boven