Ontwerp bestemmingsplan ‘Herziening woningbouw Looweg Harreveld’ inclusief ontwerp beeldkwaliteitsplan

Logo Oost Gelre

Burgemeester en wethouders van Oost Gelre maken bekend dat bovengenoemd ontwerp bestemmingsplan met het ontwerp beeldkwaliteitsplan met ingang van 26 februari 2021 voor iedereen ter inzage ligt (conform artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening).

Het ontwerp bestemmingsplan voorziet in een wijziging van de bestemming ‘Wonen’ op het perceel Looweg 27 te Harreveld waarna er de mogelijkheid is om hier 12 woningen te bouwen.

Het ontwerp beeldkwaliteitsplan geeft de kaders weer waarbinnen de ontwikkeling aan de Looweg plaats kan vinden en vormt het toetsingskader bij aanvragen om omgevingsvergunningen onderdeel bouwen.

Voor ontwikkelingen van deze omvang, dient op grond van de Wet ruimtelijke ordening tegelijk met het bestemmingsplan een exploitatieplan te worden vastgesteld, tenzij de economische uitvoerbaarheid anderszins is verzekerd. Aan de gemeenteraad wordt een exploitatieplan tezamen met het bestemmingsplan voor vaststelling aangeboden waarmee de economische uitvoerbaarheid is gewaarborgd.

Het ontwerp bestemmingsplan en het ontwerp beeldkwaliteitsplan kunnen worden ingezien bij de centrale balie van het gemeentehuis, Varsseveldseweg 2 te Lichtenvoorde. Ook kunt u de plannen digitaal raadplegen via de gemeentelijke website www.oostgelre.nl of rechtstreeks op de nationale website RO-plannen (www.ruimtelijkeplannen.nl). Daarnaast kunt u de planbestanden vinden op de website https://ruimtelijkeplannen.oostgelre.nl. Het bestemmingsplan heeft het plannummer NL.IMRO.1586.BPHAR901-OW01. De plannen liggen voor een termijn van zes weken ter inzage, dus tot en met 8 april 2021. 

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk, dan wel mondeling (op afspraak via nummer 0544-393482), en gemotiveerd zijn zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan en het ontwerp beeldkwaliteitsplan kenbaar maken aan de gemeenteraad van Oost Gelre, postbus 17, 7130 AA Lichtenvoorde.

 

Naar boven