Gemeente Uden - ontwerpwijzigingsplan en ontwerpbesluit hogere waarde - Lagenheuvelstraat 12, Volkel

Logo Uden

Burgemeester en wethouders van Uden maken bekend dat met ingang van donderdag 25 februari 2021 gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 7 april 2021, het ontwerpwijzigingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarde ‘Lagenheuvelstraat 12 te Volkel’ ter inzage liggen. Hieronder staat waarover het ontwerpwijzigingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarde gaan. Ook leest u waar u de stukken kunt bekijken, hoe u kunt reageren en hoe het vervolg eruit ziet.

Waar gaat het ontwerpwijzigingsplan ‘Lagenheuvelstraat 12 te Volkel’ over?

Het ontwerpwijzigingsplan ‘Lagenheuvelstraat 12 te Volkel’ voorziet in het toevoegen van een woning/wooneenheid door het splitsen van de bestaande karakteristieke woonboerderij, gelegen aan de Lagenheuvelstraat 12 in Volkel. Het initiatief voldoet aan de daarvoor gestelde voorwaarden uit het bestemmingsplan “Partiële herziening Buitengebied 2017”.

Waar gaat het ontwerpbesluit hogere waarde over?

De Wet geluidhinder regelt hoeveel geluid er bij woningen mag zijn door het verkeer op een weg of spoorweg of door bedrijven. In sommige gevallen mag de gemeente meer geluid toestaan. Burgemeester en wethouders nemen daar dan een apart besluit over. Dit heeft een ‘besluit hogere waarde’.

In dit geval veroorzaakt het wegverkeer op de Rondweg Volkel N264 te veel geluid voor de toe te voegen woning/wooneenheid. Hiervoor heeft het college van burgemeester en wethouders een ontwerpbesluit hogere waarde genomen.

U kunt het ontwerpwijzigingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarde bekijken

U kunt van donderdag 25 februari 2021 tot en met woensdag 7 april 2021 de volgende stukken bekijken:

  • het ontwerpwijzigingsplan (verbeelding, regels, toelichting met bijlagen);

  • het ontwerpbesluit hogere waarde.

U kunt deze stukken bekijken tijdens de openingstijden bij de centrale balie van de afdeling Publiekszaken in het Gemeentehuis, Markt 145 te Uden.

De documenten zijn ook digitaal raadpleegbaar via de website van de gemeente Uden, via www.uden.nl, onder ‘inwoners en ondernemers/bouwen en verbouwen/bestemmingsplannen/overzicht bestemmingsplannen/in voorbereiding’.

De documenten zijn ook digitaal te raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl, via NL.IMRO.0856.WPLagenheuvelstr12-ON01

U kunt reageren op het ontwerpwijzigingsplan en op het ontwerpbesluit hogere waarde

Van donderdag 25 februari 2021 tot en met woensdag 7 april 2021 kunnen belanghebbenden naar keuze, schriftelijk, mondeling of digitaal met het naar voren brengen van een zienswijze reageren op het ontwerpwijzigingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere waarde. Uw reactie noemen we een zienswijze.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 83, 5400 AB Uden.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de behandeld ambtenaar.

Voor het digitaal indienen van een zienswijze dient u conform de regeling elektronisch verkeer gebruik te maken van het webformulier op de website www.uden.nl. Dit formulier kunt u vinden onder ‘inwoners en ondernemers/bouwen en verbouwen/bestemmingsplannen/procedure bestemmingsplan’. Een zienswijze die op een andere digitale wijze wordt ingediend, bijvoorbeeld per e-mail, wordt niet in behandeling genomen.

Geef in uw zienswijze aan dat deze over het ontwerpwijzigingsplan en/of over het ontwerpbesluit hogere waarde ‘Lagenheuvelstraat 12 te Volkel’ gaat. Geef ook aan waarom u het wel of niet eens bent met het ontwerpwijzigingsplan en/of met het ontwerpbesluit hogere waarde.

Wat gebeurt er na het ontwerpwijzigingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarde?

Het gaat hier om een ontwerpwijzigingsplan en een ontwerpbesluit hogere waarde. Het college van burgemeester en wethouders stelt het definitieve wijzigingsplan en het definitieve besluit hogere waarde vast. Het college van burgemeester en wethouders neemt dan ook een besluit over eventuele zienswijzen.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar, bereikbaar op telefoonnummer 0413 281 433.

Uden, 24 februari 2021

Burgemeester en wethouders van Uden

de secretaris

R.S.M. Heintjes

de burgemeester

drs. H.A.G. Hellegers

Naar boven