Provincie Groningen - wijzigingsbesluit omgevingsvergunning - Windpark Delfzijl Zuid Uitbreiding

Logo Groningen

Het college van Gedeputeerde Staten maakt bekend dat de aan de Koepel Windpark Delfzijl Zuid Uitbreiding op 30 juni 2020 verleende omgevingsvergunning, op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), voor het windpark Delfzijl Zuid Uitbreiding is gewijzigd. Met de wijziging worden de coördinaten van de inkoopstations met enkele meters gewijzigd en wordt de wijze van meten van de fundatiehoogte van de windturbines in overeenstemming gebracht met het vastgestelde bestemmingsplan voor het windpark.

Inzage

Het wijzigingsbesluit ligt gedurende 6 weken, van 25 februari 2021 tot en met 7 april 2021, ter inzage. Vanwege de corona maatregelen vragen we u om de stukken zoveel mogelijk digitaal te bekijken. Het wijzigingsbesluit kan digitaal worden ingezien op:www.provinciegroningen.nl/beleid-en-documenten/documentenzoeker/klimaat-en-energie/windparken/windpark-delfzijl-zuid/

Het wijzigingsbesluit ligt tevens van 25 februari 2021 tot en met 7 april 2021 ter inzage in:

- het provinciehuis in Groningen (Sint Jansstraat 4 te Groningen): vanwege de situatie rondom het coronavirus zijn de documenten bij de bekendmakingen in principe (alleen) digitaal beschikbaar. Als u geen mogelijkheid heeft om de stukken digitaal in te zien, neemt u dan contact op met de provincie Groningen, telefoon 050 - 3164911;

- het bezoekadres in Delfzijl van de gemeente Eemsdelta (Johan van den Kornputplein 10 te Delfzijl): vanwege de maatregelen tegen verdere verspreiding van het coronavirus kunt u alleen voor noodzakelijke zaken terecht in het gemeentehuis. Mocht u de stukken willen inzien, neem dan contact op met het Klant Contact Centrum via telefoonnummer 14 0596 (zonder netnummer). De medewerkers gaan met u op zoek naar een oplossing.

Beroep

Belanghebbenden die tegen het ontwerpbesluit van de omgevingsvergunning een zienswijze hebben ingebracht, kunnen tegen dit wijzigingsbesluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA, Den Haag. De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt zes weken en loopt van 25 februari 2021 tot en met 7 april 2021. Een belanghebbende die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht op het ontwerp van het desbetreffende besluit kan ook beroep instellen.

Tegen de op 30 juni 2020 verleende omgevingsvergunning zijn al beroepschriften ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. De eerder ingebrachte beroepschriften richten zich op de grond van de Algemene wet bestuursrecht automatisch ook tegen het wijzigingsbesluit van de omgevingsvergunning.

Degene die beroep heeft ingesteld kan, binnen de beroepstermijn, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Op dit besluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven wat zijn beroepsgronden zijn. Het beroep wordt niet-ontvankelijk verklaard indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend. Het is niet toegestaan buiten de beroepstermijn nog (aanvullende) beroepsgronden aan te voeren.

Inwerkingtreding

Het wijzigingsbesluit treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn.

Naar boven