Kennisgeving vaststelling bestemmingsplan ‘Middenweg 84-88, Middenbeemster’ en gecoördineerde afgifte omgevingsvergunning en vaststelling hogere waarde geluidhinder

Logo Beemster

Burgemeester en wethouders van Beemster maken bekend dat de gemeenteraad op16 februari 2021 het bestemmingsplan ‘Middenweg 84-88, Middenbeemster‘ heeft vastgesteld. Het college heeft daarop de omgevingsvergunning voor het omzetten van bijgebouwen naar 5 woningen verleend. Tevens heeft het college het besluit genomen tot vaststelling van een hogere waarde in het kader van de Wet geluidhinder.

Zakelijke inhoud

Bovengenoemde besluiten zijn gecombineerd voorbereid op basis van de gemeentelijke coördinatieregeling (artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening). Daarbij is de uniforme openbare voorbereidingsprocedure ingevolge afdeling 3:4 Awb toegepast. Het bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, regels en een verbeelding. Bij het bestemmingsplan is geen exploitatieplan vastgesteld. De ID-code van het plan is NL.IMRO.0370.2020BPMiddenweg84-VA01.

Het vastgestelde bestemmingsplan biedt een planologische regeling voor het realiseren van een cultureel-religieuze woongemeenschap op het perceel Middenweg 84-88. De verleende omgevingsvergunning geeft officiële toestemming om deze ontwikkeling uit te voeren. De hogere waarde geluidhinder is vastgesteld met het oog op de woningen.

Rechtsmiddelen

Het vastgestelde plan, de verleende omgevingsvergunning (en bijbehorende stukken) en het besluit hogere waarde geluidhinder liggen met ingang van 1 maart 2021 tot en met 12 april 2021 ter inzage. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus is het momenteel niet mogelijk de papieren stukken te bekijken op het gemeentehuis van de gemeente Beemster en het stadhuis van de gemeente Purmerend. Als u de stukken wilt inzien, kunt u daarvoor contact opnemen met het team Vergunningen van de gemeente Purmerend, per e-mail (vergunning@purmerend.nl (o.v.v. het project en het locatieadres)) of telefonisch (0299) 452 452. De stukken worden u dan per mail toegezonden. Daarnaast is het vastgestelde bestemmingsplan te raadplegen via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan beroep ingesteld worden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit is alleen mogelijk voor belanghebbenden die tijdig zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend, dan wel aan kunnen tonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren te brengen. Daarnaast is dit mogelijk voor iedere belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling van het plan daarin heeft aangebracht. U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemd beroepsorgaan via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Daarvoor moet u beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op het besluit. Hiervoor kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend een voorlopige voorziening vragen. Een dergelijk verzoek kunt u alleen doen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Het verzoek om voorlopige voorziening kan worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook hiervoor bent u griffierecht verschuldigd.

 

Purmerend, 25 februari 2021

Naar boven