Gemeente Nederweert - Bestemmingsplannen - Ontwerp ‘Paraplubestemmingsplan Kernen’ en ontwerp ‘Paraplubestemmingsplan Kernen (analoog)’

Logo Nederweert

Rectificatie inzagetermijn

 

In eerdere publicatie werd er geen link gelegd naar een van beide plannen. Om deze reden worden de plannen opnieuw ter inzage gelegd.

 

Het ontwerp ‘Paraplubestemmingsplan Kernen’ en het ontwerp ‘Paraplubestemmingsplan Kernen (analoog)’ betreffen reparaties van een aantal bestemmingsplannen in Nederweert.

In de praktijk is gebleken dat er in de bestemmingsplannen voor de kernen een aantal punten niet geregeld zijn op de wijze zoals ze bedoeld zijn. Het gaat om de volgende onderdelen:

Afkoppelen hemelwater:

In een aantal bestemmingsplannen worden bouwmogelijkheden geboden, zonder dat er eisen worden gesteld ten aanzien van het in voldoende mate op eigen terrein afkoppelen en infiltreren van hemalwater. Dit terwijl afkoppeling en infiltratie wel gewenst is

 

Bedrijven

In een aantal bestemmingsplannen is binnen de bedrijfsbestemming in de woonomgeving aangegeven dat industriële, ambtelijke bedrijven en (groot)handels rechtstreeks zijn toegestaan. Dit zonder koppeling aan een milieucategorie. Dit is niet wenselijk.

 

Bouwwerken geen gebouwen zijnde

In een aantal bestemmingsplannen is er geen maximum oppervlak gekoppeld aan bouwwerken geen gebouwen zijnde en is ook geen locatie opgenomen, terwijl dit wel wenselijk is.

 

Parkeren

In een aantal bestemmingsplannen ontbreekt een parkeerregeling. Door het wegvallen van de regeling in de bouwverordening kunnen we nu geen parkeereisen stellen, terwijl dit vaak wel wenselijk is.

 

Wonen

In een aantal bestemmingsplannen is wel een definitie voor ‘woning’ opgenomen, maar niet voor ‘wonen’, terwijl in de plannen over ‘wonen’ gesproken wordt. Op grond van recente jurisprudentie moet bij de uitleg van het begrip ‘wonen’ aangesloten worden bij het algemeen taalgebruik. Hierdoor kan ‘wonen’ niet beperkt worden tot de huisvesting van één huishouden, terwijl dit wel de bedoeling is.

 

In de ontwerp bestemmingsplannen worden deze onderdelen gerepareerd. Er hebben reeds voorontwerpen van de bestemmingsplannen ter inzage gelegen.

 

Het IDN-nummer van het ‘Parplubestemmingsplan Kernen’ is NL.IMRO.0946.BPParapluKernen-ON01 en het ontwerp ‘Paraplubestemmingsplan Kernen (analoog)’ is NL.IMRO.0946.000BPParapluKernen-ON01

 

Inzage stukken:

U kunt de stukken inzien binnen zes weken na de dag van publicatie, van 23 februari tot en met 5 april 2021. Het ‘Paraplubestemmingsplan Kernen’ kunt u inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het ‘Paraplubestemmingsplan Kernen (Analoog) kunt u inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl. Ook kunt u de stukken inzien bij de centrale klantenbalie. Mocht inzage bij de centrale klantenbalie, vanwege beperkte openstelling, moeilijk zijn dan kunt u met de gemeente bellen. We kunnen dan afspraken maken om stukken eventueel digitaal toe te zenden.

 

Gedurende de inzageperiode kan iedereen ten aanzien van het plan schriftelijk dan wel mondeling gemotiveerde zienswijzen naar voren brengen bij de gemeenteraad, postbus 2728, 6030 AA in Nederweert.

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met mevrouw M. Houtappels van het team Samenleving. Met haar kunt u ook een afspraak maken voor het indienen van een mondelinge zienswijze.

Naar boven