Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan DAV-terrein 2

Logo Winterswijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Winterswijk maken bekend dat de gemeenteraad van de gemeente Winterswijk in de vergadering van 28 januari 2021 het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan DAV-terrein 2 gewijzigd heeft vastgesteld. Het betreft een bestemmingsplan conform artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening.

Doel en ligging

Dit bestemmingsplan betreft een herziening van het bestemmingsplan ‘Buitengebied Oost’. Dit plan maakt een nieuwe bedrijfsontwikkeling mogelijk in de vorm van een werklandschap dat, passend bij de unieke ligging, ruimte biedt voor een bedrijf in de milieucategorie 3.2, dat gespecialiseerd is in de productie van luchtverwarming en bedrijfsledverlichting. Het DAV-terrein ligt in het zuidwestelijke deel van de gemeente Winterswijk. Ten noorden van het plangebied ligt het bedrijventerrein Vèèneslat. Aan de noordzijde wordt de grens van het plangebied bepaald door de spoorlijn Arnhem – Winterswijk en aan de oost- zuidzijde wordt de binnenoever van de Boven Slinge aangemerkt als grens.

Waar ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf 24 februari 2021 ter inzage bij de receptie van het gemeentekantoor, Stationsstraat 25. Het plan is digitaal raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0294.BP2001SGDAVTERREIN-VA01. 

Gezien de maatregelen die momenteel van kracht zijn voor het bestrijden van het coronavirus (COVID-19), raden wij u sterk aan om de stukken digitaal te raadplegen. Bent u daartoe niet in staat, dan kunt u de fysieke stukken op afspraak komen inzien bij de receptie van het gemeentekantoor. U kunt daartoe een afspraak maken via ons algemene telefoonnummer (0543-543543) of door een e-mail te sturen naar gemeente@winterswijk.nl. Is ook het plannen van een afspraak niet mogelijk of wenselijk, neemt u dan ook contact met ons op zodat wij met u tot een voor u passende oplossing kunnen.

Beroep

Gedurende de beroepstermijn van donderdag 25 februari 2021 tot en met woensdag 7 april 2021 kan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld tegen het raadsbesluit. Beroep kan worden ingesteld door: 1. Belanghebbenden die tegen het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze hebben ingediend bij de gemeenteraad; 2. Belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om een zienswijze in te dienen; 3. Belanghebbenden tegen de wijzigingen die ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht. Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het beroepschrift kunt u sturen naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag.

Inwerkingtreding

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op 8 april 2021. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend, treedt dit besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Naar boven