ONTWERP-BESTEMMINGSPLAN ‘WOONZORGLOCATIE CARMELSTRAAT’ EN ONTWERPOMGEVINGSVERGUNNING VOOR DE REALISATIE VAN EEN WOONZORGVOORZIENING VAN DAGELIJKS LEVEN AAN DE CARMELSTRAAT

Logo Oldenzaal

Vanaf 24 februari 2021 liggen zes weken lang het ontwerp-bestemmingsplan “Woonzorglocatie Carmelstraat” en de ontwerp-omgevingsvergunning voor de realisatie van een woonzorglocatie van Dagelijks Leven aan de Carmelstraat en de aanleg van openbare parkeerplaatsen. Dit gebeurt op grond van artikel 3:8 en 3:32 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Toepassing coördinatieregeling Wet ruimtelijke ordening 

Op 31 augustus 2020 heeft de raad besloten om de gemeentelijke coördinatieregeling van toepassing te verklaren op de realisatie van een woonzorglocatie op het braakliggende terrein aan de Carmelstraat en in ieder geval de volgende besluiten te coördineren: a. De wijziging van het geldende bestemmingsplan Carmel-Inslag. b. De omgevingsvergunningen op grond van de artikelen 2.1 en 2.2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. Het is niet mogelijk om tegen dit besluit bezwaar of beroep in te stellen.

Ontwerpbestemmingsplan ‘Woonzorglocatie Carmelstraat’ 

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de braakliggende kavel aan de Carmelstraat, achter de Antoniuskerk. Het plangebied wordt globaal begrensd door de Carmelstraat, de Antoniuskerk en de woonpercelen Carmelstraat 37 t/m 47. Het plan voorziet in de realisatie van een woonzorglocatie voor mensen met geheugenproblematiek. Daarnaast legt de gemeente openbare parkeerplaatsen aan om de parkeerdruk in de omgeving te verminderen.

Ontwerp-omgevingsvergunning 

De ontwerp-omgevingsvergunning heeft betrekking op de activiteiten ‘bouwen’ en ‘uitweg aanleggen of wijzigen’ en maakt de realisatie van een kleinschalig woonvorm voor dementerende ouderen mogelijk.

Bestemmingsplan, omgevingsvergunning en coördinatiebesluit inzien/bekijken 

Het ontwerp-bestemmingsplan, de ontwerp-omgevingsvergunning met bijbehorende stukken en het coördinatiebesluit liggen vanaf 24 februari 2021 ter inzage. Het inzien van uitgeprinte exemplaren van het bestemmingsplan, de omgevingsvergunning en het coördinatiebesluit kan alleen op afspraak. Een afspraak maken kan telefonisch via 0541-588111 of via e-mail: info@oldenzaal.nl. Daarnaast is het bestemmingsplan te raadplegen via www.oldenzaal.nl/bestemmingsplannen. Ook kunt u het plan bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl onder plannummer NL.IMRO.0173.BP03021-on01

Indienen van zienswijzen

Vanaf 24 februari 2021 kunt u zes weken lang tot en met 6 april 2021 schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen tegen het ontwerp-bestemmingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunning. Een zienswijze tegen de ontwerp-omgevingsvergunning kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Oldenzaal, Postbus 354, 7570 AJ Oldenzaal. Een zienswijze tegen het ontwerp-bestemmingsplan kunt u naar voren brengen bij de gemeenteraad, postbus 354, 7570 AJ in Oldenzaal.

Oldenzaal, 23 februari 2021

Het college van burgemeester en wethouders van Oldenzaal.

Naar boven