Ontwerpbestemmingsplan De Riet ( Almelo)

Logo Almelo

Burgemeester en wethouders van de gemeente Almelo hebben besloten om het ontwerpbestemmingsplan ‘De Riet’ (planid: NL. IMRO. 0141.00091.BP21) ter inzage te leggen.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘De Riet’ is een actualisatie van verouderde bestemmingsplannen binnen de wijk De Riet in Almelo. Het ontwerpbestemmingsplannen zorgt voor moderne planregels, op basis van de huidige wet- en regelgeving, met nieuwe inzichten over bouw- en gebruiksmogelijkheden van gronden. Op de verbeelding wordt het feitelijk gebruik van de gronden aangegeven. Er worden geen nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen in meegenomen en eventuele ongewenste ontwikkelingen worden tegengegaan.

Het plangebied van dit bestemmingsplan wordt in het noorden grotendeels begrensd door de Bornsestraat, De sportvelden van het Nieuwland en de achterkanten/tuinen van de gebouwen aan de Rietstraat vormen de oostelijke grens. De Bornerbroeksestraat is grotendeels de westelijke begrenzing en de lijn Henriëtte Roland Holstlaan, Weezebeek vormt de zuidelijke grens van het plangebied.

Het voorontwerpbestemmingsplan “De Riet” heeft van 1 februari tot en met 14 maart 2017 ter inzage gelegen. Door vijf inspraakreacties zijn een aantal fouten en verkeerde uitgangspunten naar voren gekomen. Deze zijn uit het plan gehaald. Vanaf 17 januari 2018 tot en met 27 februari 2018 heeft het bestemmingsplan als ontwerp ter inzage gelegen. Gedurende deze periode zijn geen zienswijzen binnengekomen en had het plan vastgesteld kunnen worden. Echter het plan is niet vastgesteld. Om die reden wordt het bestemmingsplan opnieuw als ontwerp ter inzage gelegd. Ten opzichte van het vorige ontwerp hebben een aantal aanpassingen plaatsgevonden vanwege beleidsactualisatie. Tevens zijn de onderdelen externe veiligheid, wonen en parkeren aangepast.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ‘De Riet’ en de bijbehorende stukken liggen met ingang van woensdag 24 februari 2021 tot en met 6 april 2021 ter inzage bij het Klantencontactcentrum (KCC), Haven Zuidzijde 30 te Almelo. Via www.almelo.nl kunt u een afspraak maken om deze in te zien;

Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Dat kan ook via de link ‘Over uw buurt’ op de gemeentelijke website www.almelo.nl, onder de kop ‘Organisatie en bestuur’ en dan ‘publicaties en verslagen’, ‘gemeentenieuws’.

Zienswijze

Gedurende de termijn dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt kan een ieder naar keuze (schriftelijk of mondeling) een zienswijze indienen bij de gemeenteraad van de gemeente Almelo (postbus 5100, 7600 GC Almelo). Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u tijdens kantooruren een afspraak maken met het team Advies en Ontwerp van de sector Stad en Economie, via (0546) 541111.

Naar boven