Kennisgeving 1.3.1 Bro en inspraak voorontwerpbestemmingsplan ‘Herenweg 110a – Noordwijkerhout’

Logo Noordwijk

Het college van burgemeester en wethouders van Noordwijk maakt, overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening, bekend, dat het bestemmingsplan ‘Herenweg 110a – Noordwijkerhout’ wordt voorbereid. Het voorontwerp van het bestemmingsplan is vrijgegeven voor inspraak.

Plangebied

Het betreft het perceel Herenweg 110a te Noordwijkerhout.

Inhoud van het plan

Op gronden waar voorheen een timmerwerkplaats heeft gestaan wordt een ‘Greenportwoning’ gerealiseerd. Een ‘Greenportwoning’ is een woning waarvan de realisatie in het kader van een goede ruimtelijke ordening alleen aanvaardbaar is als de realisering hiervan wordt gecompenseerd door het verbeteren van de ruimtelijke kwaliteit op een andere locatie in het Intergemeentelijke Structuurvisie Greenport-gebied. Het timmerbedrijf is verplaatst en daardoor zijn de opstallen en gronden niet meer bruikbaar voor een bedrijfsbestemming. De te realiseren woning is passend in het aansluitende bebouwingslint. Voorwaarde is dat een overeenkomst wordt gesloten met de GOM. In het te maken bestemmingsplan heeft een toets plaatsgevonden aan de omgevingsaspecten.

Ter inzage

Het voorontwerpbestemmingsplan ‘Herenweg 110a – Noordwijkerhout’ ligt van woensdag 24 februari tot en met dinsdag 6 april 2021 ter inzage. Het is in te zien in het gemeentehuis aan de Voorstraat 42 en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met de plancodering: NL.IMRO.0575.BPBGHerenweg110A-VO01. In verband met de geldende beperkingen wegens de volksgezondheid is inzage in het gemeentehuis alleen mogelijk op afspraak. Inzien kan alleen van 9:00-12:00 uur en tussen 14:00-16:00 uur. Voor het maken van een inzage-afspraak kunt u bellen met +31 (0)71 36 60 000. U wordt echter dringend verzocht het plan digitaal te bekijken en alleen een afspraak te maken als dit niet anders kan.

Inspraakreactie

Een inspraakreactie kan door een ieder worden ingediend. Dit moet binnen de termijn van de terinzagelegging (tot en met 6 april) en kan mondeling, maar bij voorkeur schriftelijk worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Noordwijk, Postbus 298, 2200 AG Noordwijk, onder vermelding van “inspraak voorontwerpbestemmingsplan ‘Herenweg 110a - Noordwijkerhout’ “. Voor een eventuele mondelinge (telefonische) inspraakreactie kunt u contact opnemen met het team Ruimtelijke Ontwikkeling, (071) 36 60 000.

Naar boven