Welstandsnota Enschede “Bouwen aan identiteit” Stadsdeel West

Logo Enschede

Wijziging 114 Welstandsnota Enschede

 

In zijn vergadering van 1 februari 2021 heeft de gemeenteraad het beeldkwaliteitplan ‘addendum beeldkwaliteitsplan woon-werkkavels De Bleekerij Boekelo als Wijziging 114 van de Welstandsnota vastgesteld.

Wijziging 114 .van de Welstandsnota heeft betrekking op een gedeelte van De Bleekerij, op de woon-werkkavels aan de Verzetslaan. Voor de Bleekerij geldt een beeldkwaliteitsplan, genaamd beeldkwaliteitsplan De Bleekerij. Dit beeldkwaliteitsplan is opgenomen in de Welstandsnota. De Bleekerij is inmiddels grotendeels ontwikkeld. De woon-werkkavels (Verzetslaan) zijn echter grotendeels nog niet gerealiseerd. Gebleken is dat deze woon-werkkavels in dit gedeelte van de Bleekerij om andere regels vragen op het gebied van beeldkwaliteit dan die op dit moment gelden. De ‘halachtige’ doelomschrijving voor de bedrijfsgebouwen (deze worden gerealiseerd op dezelfde kavel als de woning) voldoet onvoldoende aan de wensen van potentiele kopers. Er is bekeken op welke wijze beter kan worden voldaan aan de wensen van toekomstige gebruikers en tegelijkertijd wordt voldaan aan de beoogde beeldkwaliteitseisen en samenhang voor het gebied. Hiervoor is een aanpassing van het beeldkwaliteitsplan voor het gedeelte van de woon-werkkavels gemaakt, waarbij de beeldkwaliteitseisen voor de woning en bedrijfsgebouw enigszins verruimd worden, zonder afbreuk te doen aan de beeldwaarde. Daar waar eerder de Nieuwe Haagse School als vertrekpunt is gehanteerd wordt nu ingezet op een ‘klassieke architectuur van de jaren ’30’. Dit is opgenomen in het ‘addendum beeldkwaliteitsplan woon-werkkavels De Bleekerij Boekelo’.

Inzien Wijziging 114 Welstandsnota

Het besluit tot vaststelling van Wijziging 114 van de en het hiervoor genoemde addendum met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van 18 februari zes weken voor een ieder ter inzage.

Wilt u het besluit tot vaststelling van Wijziging 114 Welstandsnota inzien? Dan verzoeken wij u een mail met ‘Wijziging 114 Welstandsnota’ te sturen naar vergunning@enschede.nl, U ontvangt dan van ons een pdf versie van het gevraagde wijzigingsplan.

Nadere toelichting of Wijziging Welstandsnota inzien op stadskantoor is niet mogelijk:

Vanwege de verscherpte maatregelen tegen het coronavirus is het voorlopig niet mogelijk om een afspraak te maken voor het inzien van en/of het geven van een nadere toelichting over het besluit tot vaststelling van Wijziging 114 Welstandsnota.

Heeft u vragen of wit u een nadere toelichting?

Wilt u vragen stellen over het besluit tot vaststelling van Wijziging [NUMMER] Welstandsnota of een nadere toelichting ontvangen? Dan kunt u een email sturen aan vergunning@enschede.nl. Wij verzoeken u in de mail ‘Wijziging 114 Welstandsnota’, uw naam en telefoonnummer te vermelden.

 

Tegen het besluit tot vaststelling van Wijziging 114 van de Welstandsnota staat geen mogelijkheid tot bezwaar of beroep open.

Naar boven