Ontwerpbestemmingsplan ‘Menneweg 14, Sassenheim’ ter inzage

Logo Teylingen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Teylingen maken in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij op 9 februari 2021 hebben besloten het ontwerpbestemmingsplan ‘Menneweg 14, Sassenheim’ in procedure te brengen en voor een ieder ter inzage te leggen.

Plangebied

Het plangebied betreft het perceel behorend bij het adres Menneweg 14, grenzend aan de Charley Tooroplaan en de Menneweg.

Inhoud plan

Op de locatie Menneweg 14 is initiatiefnemer voornemens om een vrijstaande woning te realiseren. Voorheen was op deze locatie een wasserette gevestigd. De bestaande bedrijfsbebouwing inclusief de bedrijfswoning zijn gesloopt om plaats te maken voor de nieuwbouwwoning. Het plangebied zal worden ontsloten door een nieuwe inrit aan de Menneweg en een nieuwe inrit aan de Charley Tooroplaan. In de bestaande situatie ligt de inrit van het perceel pal naast de kruising van de Menneweg en de Charley Tooroplaan. Om ontwerptechnische redenen en omwille van de verkeersveiligheid wordt deze inrit dus vervangen door 2 nieuwe inritten. Het plan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan ‘Sassenheim- Oost’. Op de betreffende locatie geldt de bestemming ‘bedrijf’ en gelden de dubbelbestemmingen ‘waarde- archeologie- 1’ en ‘waarde- archeologie- 3’. Een woning is niet toegestaan binnen de bestemming ‘bedrijf’. Voorliggend ontwerpbestemmingsplan ‘Menneweg 14, Sassenheim’ is opgesteld om de planlocatie te voorzien van een passende planologische regeling voor het plan. In het ontwerpbestemmingsplan wordt de planlocatie voorzien van de bestemmingen ‘wonen’ en ‘tuin’ en worden de dubbelbestemmingen ‘Waarde- archeologie-1’ en ‘waarde- archeologie-3’ overgenomen uit het vigerende bestemmingsplan ter bescherming van de archeologische waarden ter plaatse. Uit de toelichting van het bestemmingsplan blijkt dat het plan beleidsmatig, milieutechnisch en stedenbouwkundig gezien inpasbaar is. Er wordt aangetoond dat het plan niet strijdig is met ‘een goede ruimtelijke ordening’.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Menneweg 14, Sassenheim’, bestaande uit een verbeelding, planregels, toelichting en bijlagen, ligt vanaf donderdag 18 februari 2021 tot en met woensdag 31 maart 2021 ter inzage op het gemeentekantoor in Sassenheim.

Inzien

U kunt het ontwerpbestemmingsplan inzien op het Gemeentekantoor in Sassenheim.

Vanwege de coronamaatregelen wordt er alleen op afspraak gewerkt. Als u het ontwerpbestemmingsplan wenst in te zien kunt u contact opnemen met Fedor Jansen via 14-0252 of via de email: f.jansen@hltsamen.nl

De digitale versie van dit ontwerpbestemmingsplan kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Op www.teylingen.nl onder– ‘Inwoners en ondernemers- ‘Bouwen en Wonen’ –‘Bestemmingsplannen’ – ‘ter inzage’ – ‘ontwerpbestemmingsplan ‘Menneweg 14, Sassenheim’ vindt u een link naar het digitale ontwerpbestemmingsplan. Daarnaast vindt u een link naar de authentieke digitale bestanden.

Zienswijzen

Binnen de termijn, dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunt u schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij de gemeenteraad van Teylingen, Postbus 149, 2215 ZJ Voorhout, telefoon 14-0252.

U kunt uw zienswijze ook digitaal indienen bij de gemeente Teylingen via e-mailadres: gemeente@teylingen.nl

Informatie

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Fedor Jansen via 14-0252 of via de e-mail: f.jansen@hltsamen.nl.

 

Naar boven