Ontwerp bestemmingsplan ‘Domburg-Herontwikkeling Herenstraat’ en ontwerp omgevingsvergunning nieuwbouw hotel the Wigwam

Logo Veere

 

Het ontwerp bestemmingsplan is voor de nieuwbouw van hotel the Wigwam, Herenstraat 12 te Domburg, zodat deze kan uitbreiden. Hiervoor is extra ruimte nodig aan de noordzijde van het huidige hotel. De bouwvlakken voor de bouw van twee woningen op deze gronden, tussen de Herenstraat, de Jan Tooropstraat en de P.J. Eloutstraat, worden verschoven. Ook wordt de bestemming gewijzigd van Wonen in Recreatie-Verblijfsrecreatie.

Daarnaast is een omgevingsvergunning voor het bouwen en het brandveilig gebruiken van the Wigwam aangevraagd. Dit is in overeenstemming met het coördinatiebesluit dat de gemeenteraad nam in zijn vergadering van 14 december 2017.

 

Ter inzage legging

Het ontwerp bestemmingsplan ‘Domburg-Herontwikkeling Herenstraat’ en de ontwerp omgevingsvergunning voor de nieuwbouw van hotel the Wigwam en de daarbij behorende bijlagen liggen met ingang van 18 februari 2021 (tot en met 31 maart 2021) voor een periode van zes weken ter inzage.

Het digitale ontwerp bestemmingsplan met de daarbij behorende bijlagen is met ingang van die datum beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl en is te vinden onder plannummer NL.IMRO.0717.0148BPWigwaDbg-OW01. Ook is er de mogelijkheid om het plan, op afspraak in verband met de coronamaatregelen, in te komen zien op het gemeentehuis en is het plan te raadplegen via de gemeentelijke website.

 

Digitale informatiebijeenkomsten

Op 2 en 4 maart 2021 organiseren wij vanaf 19.30 uur een digitale informatiebijeenkomst. De ontwikkelingen worden dan toegelicht en er is de gelegenheid tot het stellen van vragen. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor aanmelden bij Sylvia den Haan via sm.den.haan@veere.nl.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen mondeling of schriftelijk een zienswijze indienen. Als uw zienswijze is gericht op het ontwerpbestemmingsplan kunt u deze richten aan de gemeenteraad. Een zienswijze gericht op de ontwerp omgevingsvergunning, kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders. Als u mondeling een zienswijze wilt indienen, kunt u hiervoor contact opnemen met Sylvia den Haan, telefoonnummer 0118-555 329.

 

Geen milieueffectrapport (MER)

Daarnaast maken burgemeester en wethouders bekend dat zij, op grond van artikel 7.17 van de Wet milieubeheer (Wm), hebben besloten dat bij de voorbereiding van het bestemmingsplan Herontwikkeling Singelgebied, geen milieueffectrapport (MER) behoeft te worden opgesteld. De opgestelde aanmeldingsnotitie geeft geen aanleiding tot de conclusie dat er vanwege de bijzondere omstandigheden waaronder de activiteiten worden ondernomen, een milieueffectrapport moet worden gemaakt.

 

Dit besluit moet worden aangemerkt als een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht en is niet vatbaar voor bezwaar of beroep, tenzij deze beslissing de belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft. Wel kan een ieder gebruik maken van de mogelijkheid zienswijzen in te dienen gericht tegen het bestemmingsplan.

 

 

Domburg, 17 februari 2021

Burgemeester en wethouders van Veere,

De secretaris, De burgemeester

J.F.M. Steinbusch drs. R.J. van der Zwaag

 

 

Naar boven