Vaststelling Partiële herziening bestemmingsplan “Capelle-West”

Logo Capelle aan den IJssel

Het college van burgemeester en wethouders maakt volgens het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de raad in zijn openbare vergadering van 8 februari 2021 de partiële herziening van het bestemmingsplan “Capelle-West” met planidentificatiecode NL.IMRO.0502.PH19CapelleWest-4001 heeft vastgesteld. Tevens heeft de raad besloten om voor deze partiële herziening van het bestemmingsplan “Capelle-West” geen exploitatieplan vast te stellen.

Plangebied

Het bestemmingsplangebied ‘Capelle-West’ wordt begrensd door:

  • Admiraal Helfrichweg (noord);

  • Algeraweg (oost);

  • Nijverheidstraat (zuid);

  • Edelhertstraat/gemeentegrens (west).

Zakelijke inhoud

Via de partiële herziening is in een verbeterd planologisch kader voorzien voor de bedrijfsactiviteiten op het bedrijventerrein Capelle-West. Zodat voor (toekomstige) eigenaren en gebruikers duidelijk is wat wel en niet is toegestaan op het toekomstbestendige bedrijventerrein Capelle-West.

Inzien van het vastgestelde bestemmingsplan

De vastgestelde partiële herziening van het bestemmingsplan “Capelle-West”, de bijbehorende stukken en het raadsbesluit met bijbehorende ‘Nota van beantwoording zienswijzen partiële herziening bestemmingsplan “Capelle-West”, zijn vanaf donderdag 18 februari tot en met woensdag 31 maart 2021 beschikbaar en raadpleegbaar:

  • 1.
  • 2.

    Gemeentehuis

    In de hal van het gemeentehuis, Rivierweg 111, Capelle aan den IJssel. Het gemeentehuis is geopend op werkdagen van 08.00 uur tot 17.00 uur, op maandagen tot 20 uur.

    In verband met de coronamaatregelen vragen wij u: kom als dit mogelijk is alleen. Er geldt een maximaal aantal bezoekers wat tegelijkertijd binnengelaten kan worden. Wilt u zeker weten dat u kunt worden binnengelaten, maak dan voorafgaand een afspraak via telefoonnummer: 010-2848854.

Beroep

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de raad kenbaar hebben gemaakt, en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij de raad kenbaar te maken, kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging van het bestemmingsplan vanaf donderdag 18 februari tot en met woensdag 31 maart 2021 beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Binnen de genoemde termijn kunnen belanghebbenden ook tegen het besluit van de raad om geen exploitatieplan vast te stellen beroep bij de Afdeling instellen.

Het beroepschrift moet naast uw handtekening de volgende gegevens bevatten:

  • uw naam en adres;

  • een dagtekening;

  • een omschrijving van het bestreden besluit;

  • de gronden waarop uw beroep stoelt (de motivering).

Voor het indienen van een beroepschrift / een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van de Partiële herziening van het bestemmingsplan treedt een dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend, treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Om dit verzoek in te kunnen dienen, moet er een beroepschrift bij de Afdeling zijn ingediend.

Aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State kan gevraagd worden een voorlopige voorziening te treffen: Adressering: Raad van State, t.a.v. de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Om dit verzoek in te kunnen dienen moet er een beroepschrift bij de Afdeling zijn ingediend.

Meer informatie

Voor meer informatie neemt u contact op met mevrouw T.N. Buijze, afdeling Stadsontwikkeling telefoonnummer (010) 2848778 of via e-mail: t.n.buijze@capelleaandenijssel.nl

Naar boven