Vastgesteld bestemmingsplan ‘Buitengebied, herziening Scheidingsweg 1, Wilgendijk 4 en 4a en Oude Papendijk ongenummerd’

Logo Oost Gelre

Burgemeester en wethouders van Oost Gelre maken bekend dat bovengenoemd bestemmingsplan met ingang van 19 februari 2021 tot en met 1 april 2021 voor iedereen ter inzage ligt (conform artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening). Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan ongewijzigd vastgesteld door de gemeenteraad op 9 februari 2021.

Bestemmingsplan

Deze herziening betreft 3 verschillende locaties.

Nabij Scheidingsweg 1 te Lievelde: Op dit perceel wordt een nieuwe woning ten oosten van de bestaande woning aan de Scheidingsweg 1 toegevoegd.

Oude Papendijk ongenummerd te Groenlo: De nooit gerealiseerde woonbestemming wordt omgezet naar agrarisch.

Wilgendijk 4 en 4a te Zieuwent: De woning is in het verleden al gesplitst (zowel feitelijk als kadastraal). Deze splitsing wordt met dit bestemmingsplan geformaliseerd.

Daarnaast wordt aan de Wilgendijk 4en 4a voldoende stalruimte gesloopt om in aanmerking te komen voor een zogenaamde rood-voor-rood woning. De eigenaren willen deze woning niet op hun eigen erf realiseren. Zij hebben daarom met de eigenaren van het perceel aan de Scheidingsweg 1 afgesproken dat de woning daar gerealiseerd mag worden.

Voor een dergelijke ontwikkeling dient op grond van de Wet ruimtelijke ordening tegelijk met het bestemmingsplan een exploitatieplan te worden vastgesteld, tenzij de economische uitvoerbaarheid anderszins door middel van een exploitatieovereenkomst is verzekerd. De initiatiefnemer heeft met de gemeente een overeenkomst afgesloten.

Inzage

Het bestemmingsplan kan worden ingezien bij de centrale balie van het gemeentehuis, Varsseveldseweg 2 te Lichtenvoorde. U kunt het bestemmingsplan ook in de centrale hal digitaal raadplegen of rechtstreeks op de nationale website RO-plannen (www.ruimtelijkeplannen.nl). Daarnaast kunt u de planbestanden vinden op de website http://ruimtelijkeplannen.oostgelre.nl. Het digitale kenmerk van het plan is “NL.IMRO.1586.BPBUI2021-VG01”.

Beroep

Uitsluitend belanghebbenden die tijdig zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt of kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest zienswijzen bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen binnen bovengenoemde termijn van terinzagelegging tegen het besluit tot vaststelling van dat bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op 2 april 2021. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

 

Naar boven