Ontwerpbestemmingsplan Bemmel, Ressensestraat Stoeterij Buitenzorg en het besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling

Logo Lingewaard

 

Burgemeester en wethouders van Lingewaard maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Bemmel, Ressensestraat Stoeterij Buitenzorg' en het bijbehorende besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling ter inzage liggen.

 

Voor welk gebied?

Het plangebied betreft de percelen Ressensestraat 5a en 7 in Bemmel.

Wat is het plan?

Het ontwerpbestemmingsplan biedt de mogelijkheid een hondendagopvang en –pension te realiseren op het adres Ressensestraat 7, de voormalige bedrijfswoning Ressensestraat 5a af te splitsen van het bedrijf en te voorzien van de aanduiding ‘plattelandswoning’ en het herstellen van de onjuiste situering van de aanduiding ‘horeca’ op het perceel Ressensestraat 7 in Bemmel.

In de voorbereiding van deze bestemmingsplanwijziging hebben burgemeester en wethouders van Lingewaard een ‘vormvrije m.e.r.-beoordeling Bemmel, Ressensestraat Stoeterij Buitenzorg’ beoordeeld. Hieruit komt naar voren dat geen belangrijke nadelige milieugevolgen optreden. Burgemeester en wethouders van Lingewaard hebben op 9 februari 2021 besloten dat geen milieueffectrapport behoeft te worden opgesteld.

De gemeenteraad heeft het voornemen om geen exploitatieplan vast te stellen.

Wat ligt ter inzage?

  • *

    Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken wordt voor een ieder met ingang van donderdag 18 februari 2021 gedurende zes weken ter inzage gelegd. Het bestemmingsplan zelf bestaat uit de verbeelding, de regels en de daarbij behorende toelichting, inclusief bijlagen.

  • *

    Het m.e.r.-beoordelingsbesluit.

  •  

Waar is dit terug te vinden?

  • *

    Het ontwerpbestemmingsplan ‘Bemmel, Ressensestraat Stoetrij Buitenzorg’, inclusief alle bijbehorende stukken is digitaal via http://www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatienummer NL.IMRO.1705.265-ON01 of via https://zoek.officielebekendmakingen.nl/uitgebreidzoeken in te zien.

  • *

    Het ontwerpbestemmingsplan en het m.e.r.-beoordelingsbesluit, inclusief alle bijbehorende stukken zijn digitaal als bijlage bij de publicatie van het ontwerpbestemmingsplan ‘Bemmel, Ressensestraat Stoeterij Buitenzorg’ in de Staatscourant en het Gemeenteblad opgenomen. De publicatie met alle bijlagen is te vinden via https://zoek.officielebekendmakingen.nl/uitgebreidzoeken

  • *

    Het ontwerpbestemmingsplan en het m.e.r.-beoordelingsbesluit, inclusief alle bijbehorende stukken in te zien bij het Klantcontactcentrum (tijdens de openingstijden) in het gemeentekantoor van Lingewaard aan de Kinkelenburglaan 6 Bemmel.

Wilt u reageren?

  • *

    Ontwerpbestemmingsplan

    Iedereen kan tijdens de terinzagelegging van donderdag 18 februari 2021 tot en met woensdag 31 maart 2021 schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Lingewaard, Postbus 15, 6680 AA Bemmel. Voor een mondelinge zienswijze kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met het Klantcontactcentrum op ons algemene telefoonnummer (026) 32 60 111.

  • *

    M.e.r-beoordelingsbesluit

    Een zienswijze op het m.e.r.-beoordelingsbesluit kunt u alleen indienen door middel van het indienen van een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan. Daarin geeft u dan aan wat uw reactie is op het m.e.r.-beoordelingsbesluit.

Bemmel, 17 februari 2021

 

Naar boven