Kennisgeving ontwerpbestemmingsplan ‘Dukdalf locatie, Feijenoord’

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat met ingang van vrijdag 19 februari 2021 gedurende een periode van zes weken (dus tot en met donderdag 1 april 2021) het ontwerpbestemmingsplan ‘Dukdalf locatie, Feijenoord’ (NL.IMRO.0599.BP2172Dukdalf-on01) met de bijbehorende stukken en het bijbehorende ontwerpbesluit Hogere waarden Wet geluidhinder ter inzage liggen.

 

Inhoud van het plan

Het (ontwerp)bestemmingsplan ‘Dukdalf locatie, Feijenoord’ maakt de bouw mogelijk van een appartementengebouw met maximaal 100 woningen. Het gebouw komt op de plek van de voormalige basisschool ‘De Dukdalf’.

Het plan voorziet in een getrapt gebouw met drie verschillende bouwhoogtes:

 

  • 1.

    aan de kant van het plein mag het gebouw maximaal 46 meter (14 bouwlagen) hoog worden, met eventueel een hoogteaccent tot 50 meter;

  • 2.

    in het midden mag het gebouw maximaal 28 meter hoog worden;

  • 3.

    ‘het onderste deel’ van het gebouw sluit aan op de bestaande bebouwing langs de Oranjeboomstraat en de Persoonsstraat. Hier mag het gebouw maximaal 14 hoog worden aan de kant van de Oranjeboomstraat en 17 meter aan de kant van de Persoonsstraat.

In de plint van het gebouw kunnen ook maatschappelijke functies, bedrijven tot en met categorie 2 en (lichte) horeca worden gevestigd.

 

Plangebied

Het plangebied bevindt zich op het perceel Persoonsstraat 1, tussen de doodlopende Persoonsstraat en de Oranjeboomstraat, in de wijk Feijenoord. De zuidwestelijke grens van het plangebied wordt gevormd door de Oranjeboomstraat. Het grootste deel van de ontwikkeling bevindt zich op het terrein van de voormalige basisschool ‘De Dukdalf’.

 

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit Hogere waarden Wet geluidhinder en de bijbehorende stukken liggen met ingang van vrijdag 19 februari 2021 tot en met donderdag 1 april 2021 ter inzage. U kunt het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder is ook beschikbaar via de website www.overheid.nl.

 

Zolang de maatregelen in verband met het coronavirus duren, is het niet mogelijk om voornoemde stukken in te zien op een gemeentelijke locatie. Als het voor u niet mogelijk is om de stukken via de genoemde website te raadplegen, dan kunt u op werkdagen contact opnemen met telefoonnummer 06 - 103 53 905, dan wordt in overleg gezocht naar een maatwerkoplossing.

 

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn kan eenieder over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad, door tussenkomst van de directeur van Stadsontwikkeling, R&W/Bestemmingsplannen, Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam. Vergeet in de brief niet uw naam, adresgegevens en e-mailadres te vermelden. Ook kunnen gedurende deze termijn door mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar worden gemaakt. Voor het maken van een afspraak kunt u op werkdagen

06 - 103 53 905 bellen.

 

Digitale informatiebijeenkomst

Op dinsdag 2 maart 2021 vindt van 19.30 uur tot 20.30 uur een digitale informatiebijeenkomst plaats over het ontwerpbestemmingsplan ‘Dukdalf locatie, Feijenoord’.

U kunt zich tot en met donderdag 25 februari 2021 voor deze bijeenkomst aanmelden via het emailadres: dukdalfSO@rotterdam.nl.

Na aanmelding ontvangt u verdere informatie via email.

 

Rotterdam, 17 februari 2021

 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

 

Mevr. H. van Bockxmeer

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

Naar boven