Wijzigingsplan Parkweg-Midden

Logo Schiedam

Wijzigingsplan Parkweg-Midden

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam maken bekend dat op 9 februari 2021 het wijzigingsplan Parkweg-Midden (NL.IMRO.0606.BP00046-0002) is vastgesteld. In samenhang met dit besluit hebben burgemeester en wethouders hogere waarden (geluid) vastgesteld.

Wijzigingsplan

De locatie Parkweg-Midden is gelegen tussen de Burgemeester van Haarenlaan, Van Heuven Goedhardstraat, M.C.M. de Grootstraat en de Joop den Uyllaan. In het gebied bevinden zich een aantal verouderde portiekflats die worden gesloopt. Op deze locatie zal een nieuwe buurt worden ontwikkeld waar ruimte is voor 240 woning, waarvan 60% zal worden gebruikt voor de sociale huursector.

Om de herontwikkeling van Parkweg-Midden mogelijk te maken is de bestemming van de gronden gewijzigd naar een woonbestemming. De bestemming is gewijzigd binnen de ruimte die de gemeenteraad daarvoor in het bestemmingsplan ‘Nieuwland 2016’ heeft geboden.

Hogere waarden (geluid)

Het plangebied is gelegen binnen meerdere wettelijke geluidszones. De wettelijke voorkeursgrenswaarden voor wegverkeerslawaai en spoorweglawaai uit de Wet geluidhinder worden overschreden. Voor de bouw van de 106 van de woningen die het wijzigingsplan mogelijk maakt zijn daarom hogere waarden (geluid) vastgesteld. De procedure tot het vaststellen van hogere waarden (geluid) is gekoppeld aan het wijzigingsplan.

Ter inzage

Het vaststellingsbesluit, het wijzigingsplan en het besluit hogere waarde (geluid) liggen vanaf 18 februari 2021 gedurende 6 weken ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam. Het KCC is doorgaans op afspraak geopend. De stukken zijn digitaal te raadplegen op https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/view?planidn=NL.IMRO.0606.BP00046-0002.

Beroep

Gedurende de periode van terinzagelegging kan schriftelijk beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan ‘Parkweg-Midden’ en het vaststellen van hogere waarden (geluid). Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus20019, 2500 EA te ’s-Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend, of kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet instaat geweest te zijn.

Voor de behandeling van een beroep zijn griffierechten verschuldigd. Gedurende de periode van terinzagelegging kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor de behandeling van een dergelijk verzoek zijn ook griffierechten verschuldigd.

Het wijzigingsplan en het besluit hogere waarden (geluid) treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt de besluiten niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Vragen en opmerkingen

Voor vragen of opmerkingen en de verdere procedure, een (digitale) mondelinge zienswijze of toezending van de stukken kunt u via telefoonnummer 14010 contact opnemen de heer S.J.C. Hovens, juridisch adviseur ruimtelijke ontwikkeling.

 

Naar boven