Provincie Groningen - wijziging van de omgevingsverordening provincie Groningen - Veenhuizen 18A, Onstwedde

Logo Groningen

Gedeputeerde Staten van Groningen hebben op 9 februari 2021 het ontwerpbesluit tot wijziging van de Omgevingsverordening provincie Groningen 2016 - Veenhuizen 18A te Onstwedde vastgesteld en vrijgegeven voor inspraak.

Wijziging Omgevingsverordening

Deze wijziging van de Omgevingsverordening omvat een afwijkende regeling voor de bouw van een pluimveestal ten behoeve van intensieve veehouderij op het perceel Veenhuizen 18A te Onstwedde. Deze afwijkende regeling betreft een uitzondering op het geldende provinciaal beleid. Het gaat hierbij om een pilot voor een mogelijke provinciebrede aanpak. Voor de bouw van de pluimveestal dient aan een aantal voorwaarden op gebied van verduurzaming en stikstofdepositie te worden voldaan. Ook mag het aantal dieren op provinciale schaal per saldo niet toenemen en dient een bestaande intensieve veehouderij juridisch en feitelijk definitief beëindigd te zijn.

Terinzagelegging

Het ontwerpbesluit tot wijziging van de Omgevingsverordening provincie Groningen 2016 - Veenhuizen 18A te Onstwedde ligt van 18 februari tot en met 1 april 2021 tijdens kantooruren voor een ieder ter inzage in het provinciehuis, Sint Jansstraat 4 in Groningen. Vanwege de coronamaatregelen vragen we u om de stukken zoveel mogelijk digitaal te bekijken.

Digitaal is de wijziging van de Omgevingsverordening te bekijken op www.provinciegroningen.nl/actueel/bekendmakingen en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is: NL.IMRO.9920.WijzOmgVerord2021-ON01

Zienswijzen

Tijdens de periode van terinzagelegging kunnen door een ieder schriftelijk en/of per e-mail zienswijzen worden ingediend bij Gedeputeerde Staten, p/a afdeling Ruimte & Samenleving, Postbus 610, 9700 AP Groningen of via omgevingsvisie@provinciegroningen.nl

Meer informatie

Voor vragen kunt u contact opnemen met het secretariaat van de afdeling Ruimte & Samenleving, telefoon 050 - 316 4792 of via omgevingsvisie@provinciegroningen.nl.

Naar boven