Gemeente Ermelo - verlening omgevingsvergunning uitgebreide procedure - aanleggen van een voetpad met brug bij landgoed Oud Groevenbeek - Putterweg ongenummerd (nabij nummer 230), Ermelo

Logo Ermelo

Burgemeester en wethouders van gemeente Ermelo maken bekend dat zij hebben besloten om voor de volgende aanvraag een omgevingsvergunning te verlenen:

  • -

    Putterweg ongenummerd (nabij nummer 230) te Ermelo (3851 VG) voor het aanleggen van een voetpad met brug bij landgoed Oud Groevenbeek. Het gaat hier om een uitgebreide procedure in verband met het feit dat voor deze activiteit een vergunning op grond van de Wet natuurbescherming is vereist. Ten opzichte van de ontwerp omgevingsvergunning is de definitieve omgevingsvergunning gewijzigd vastgesteld.

De omgevingsvergunning bestaat uit de volgende activiteiten:

- het (ver)bouwen van een bouwwerk

- het uitvoeren van een activiteit met betrekking tot gebiedsbescherming (Wet natuurbescherming)

Wij hebben besloten de vergunning te verlenen voor bovenstaande activiteiten.

Voor de aanleg van een halfverhard voetpad is er door de provincie Gelderland bij besluit van 27 januari 2021 een Verklaring van geen bedenkingen (vvgb) afgegeven. Aan deze vvgb zijn voorschriften verbonden. Deze voorschriften zijn opgenomen in de bij besluit van 9 februari 2021 verleende definitieve omgevingsvergunning.

Procedure en beroep

Deze omgevingsvergunning is voorbereid volgens de uitgebreide procedure zoals bedoeld in afdeling 3.4 Awb. Het gaat hier om een uitgebreide procedure in verband met de vereiste vergunning op grond van de Wet natuurbescherming. Daarom heeft er vanaf 1 oktober 2020 een ontwerpomgevingsvergunning gedurende 6 weken ter inzage gelegen. Gedurende deze periode zijn er geen zienswijzen ingediend. Omdat er door aanvrager een wijziging in het tracé van het aan te leggen voetpad is aangebracht is het besluit gewijzigd vastgesteld.

De aanvraag, de omgevingsvergunning en de door de Provincie Gelderland afgegeven Verklaring van geen bedenkingen liggen met de overige bijbehorende stukken met ingang van donderdag 18 februari 2021 gedurende 6 weken ter inzage bij de gemeente Ermelo.

Belanghebbenden kunnen gedurende hierboven vermelde termijn beroep aantekenen. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat ten minste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep. Een belanghebbende moet dit beroep indienen bij de Rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Het indienen van een beroepschrift stelt de werking van dit besluit niet uit. Als er gelet op de belangen van de belanghebbende spoed is vereist, bestaat er de mogelijkheid om na indiening van een beroepschrift een voorlopige voorziening aan te vragen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Informatie: gemeente Ermelo, telefoon 0341 56 72 32.

Ermelo, 17 februari 2021

Naar boven