Ontwerpbestemmingsplan ‘Quadratum Fascinatio’ en Ontwerpbesluit hogere waarden geluid (wegverkeer en railverkeer) realisatie 20 appartementen Fascinatio Boulevard te Capelle aan den IJssel

Logo Capelle aan den IJssel

Ontwerpbestemmingsplan ‘Quadratum Fascinatio’

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Quadratum Fascinatio” ter inzage wordt gelegd. Vanaf donderdag 18 februari 2021 tot en met woensdag 31 maart 2021 is dit bestemmingsplan in te zien en kunnen zienswijzen worden ingediend.

Inhoud bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan Quadratum is opgesteld om nieuwe woningbouw mogelijk te maken aan de noordelijke ring van de Fascinatio Boulevard in de wijk Fascinatio. Het project ‘Quadratum’ betreft de bouw van een appartementencomplex van 20 (huur- en koop) woningen. Het project past niet binnen de huidige bestemming ‘bedrijf’ in het huidige bestemmingsplan ‘Fascinatio- Capelsebrug’ (2013). Op basis van onderzoeken is beoordeeld dat het project wel voldoet aan een goede ruimtelijke ordening. Om de woningen mogelijk te maken, is bestemmingsplan ‘Quadratum’ opgesteld. Het ontwerpbestemmingsplan wordt digitaal beschikbaar gesteld waarmee iedereen in de gelegenheid wordt gesteld een eventuele zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen. Ook stelde het college het Ontwerpbesluit hoger grenswaarden Wet geluidhinder vast.

Stukken ter inzage

Het Ontwerpbestemmingsplan, inclusief bijlagen en het Ontwerpbesluit hogere grenswaarden ligt van donderdag 18 februari 2021 tot en met woensdag 31 maart 2021 ter inzage. U kunt het ontwerpbestemmingsplan ‘Quadratum’ inzien:

Zienswijzen indienen

U kunt vanaf 18 februari 2021 tot en met woensdag 31 maart 2021 bij voorkeur schriftelijk een zienswijze indienen bij de gemeenteraad. Dit doet u door:

  • 1.

    Het sturen van een brief aan de gemeenteraad, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel, onder vermelding van ‘’Ontwerpbestemmingsplan Quadratum Fascinatio’’;

  • 2.

    Het contactformulier op www.capelleaandenijssel.nl in te vullen (vindplaats: via de bekendmaking van woensdag 17 februari 2021) onder vermelding van: ‘’Ontwerpbestemmingsplan Quadratum Fascinatio’’;

  • 3.

    Het mondeling geven van een zienswijze. Hiervoor maakt u vanaf donderdag 18 februari 2021 een afspraak met mevrouw R. Rienstra, telefoonnummer (010) 2848791 of 06-50055571, e-mail: r.rienstra@capelleaandenijssel.nl.

Daarnaast kunt u als belanghebbende een zienswijze omtrent het Ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid indienen bij het college van burgemeester en wethouders.

Hoe gaat het verder?

De gemeenteraad neemt een besluit over de naar voren gebrachte zienswijzen en stelt het bestemmingsplan ‘’Quadratum Fascinatio’’ al dan niet gewijzigd vast. Tegen dit vaststellingsbesluit kan tot slot nog beroep bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend. Dit is alleen mogelijk wanneer u tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht.

Meer informatie

Voor meer informatie neemt u contact op met mevrouw R.Rienstra via telefoonnummer (010) 2848791, afdeling Stadsontwikkeling.

Naar boven