Gemeente Uden - ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere waarde - Hoge Randweg ong., Volkel

Logo Uden

Burgemeester en wethouders van Uden maken bekend dat met ingang van zaterdag 13 februari 2021 gedurende zes weken, dus tot en met vrijdag 26 maart 2021, het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarde ‘Hoge Randweg ong., Volkel’ ter inzage liggen. Hieronder staat waarover het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarde gaan. Ook leest u waar u de stukken kunt bekijken, hoe u kunt reageren en hoe het vervolg er uitziet.

Waar gaat het ontwerpbestemmingsplan ‘Hoge Randweg ong., Volkel’ over?

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Hoge Randweg ong., Volkel’ voorziet in het toevoegen van twee Ruimte-voor-Ruimte woningen aan de Hoge Randweg ong. in Volkel. De twee woningen worden gerealiseerd op de twee percelen tussen de bestaande woningen gelegen aan de Hoge Randweg 8 en 12 in Volkel.

Waar gaat het ontwerpbesluit hogere waarde over?

De Wet geluidhinder regelt hoeveel geluid er bij woningen mag zijn door het verkeer op een weg of spoorweg of door bedrijven. In sommige gevallen mag de gemeente meer geluid toestaan. Burgemeester en wethouders nemen daar dan een apart besluit over. Dit heet een ‘besluit hogere waarde’.

In dit geval veroorzaakt het wegverkeer op de Hoge Randweg zelf te veel geluid voor de toe te voegen woningen. Hiervoor heeft het college van burgemeester en wethouders een ontwerpbesluit hogere waarde genomen.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarde bekijken

U kunt van zaterdag 13 februari 2021 tot en met vrijdag 26 maart 2021 de volgende stukken bekijken:

∙ het ontwerpbestemmingsplan (verbeelding, regels, toelichting met bijlagen);

∙ het ontwerpbesluit hogere waarde.

De documenten zijn digitaal raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl, via NL.IMRO.0856.BPHogeRandwegong-ON01 en ook via de website van de gemeente Uden, via www.uden.nl, onder ‘inwoners en ondernemers/bouwen en verbouwen/bestemmingsplannen/overzicht bestemmingsplannen/in voorbereiding’.

U kunt reageren op het ontwerpbestemmingsplan en op het ontwerpbesluit hogere waarde

Van zaterdag 13 februari 2021 tot en met vrijdag 26 maart 2021 kan eenieder naar keuze schriftelijk, mondeling of digitaal met het naar voren brengen van een zienswijze reageren op het ontwerpbestemmingsplan en kunnen belanghebbenden zienswijzen indienen tegen het ontwerpbesluit hogere waarde.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 83, 5400 AB Uden. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar. Voor het digitaal indienen van een zienswijze dient u conform de regeling elektronisch verkeer gebruik te maken van het webformulier op de website www.uden.nl. Dit formulier kunt u vinden onder ‘inwoners en ondernemers/bouwen en verbouwen/bestemmingsplannen/procedure bestemmingsplan’. Een zienswijze die op een andere digitale wijze wordt ingediend, bijvoorbeeld per e-mail, wordt niet in behandeling genomen.

Geef in uw zienswijze aan dat deze over het ontwerpbestemmingsplan en/of over het ontwerpbesluit hogere waarde ‘Hoge Randweg ong., Volkel’ gaat. Geef ook aan waarom u het wel of niet eens bent met het ontwerpbestemmingsplan en/of met het ontwerpbesluit hogere waarde.

Wat gebeurt er na het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarde?

Het gaat hier om een ontwerpbestemmingsplan en een ontwerpbesluit hogere waarde. De raad van de gemeente Uden stelt na de afweging van eventuele zienswijze(n) het bestemmingsplan vast en het college van B&W nemen het besluit tot hogere waarde.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar, via telefoonnummer 0413-281911.

Uden, 11 februari 2021.

Burgemeester en wethouders van Uden

de secretaris

drs. D. van Deurzen

de burgemeester

drs. H.A.G. Hellegers

Naar boven