[Ontwerp bestemmingsplan “Terheijden E-veld”]

Logo Drimmelen

[In het noorden van Terheijden liggen gronden van voormalig voetbalveld E. De gemeente Drimmelen wil hier de meest duurzame woonwijk van de gemeente ontwikkelen met maximaal 53 duurzame woningen in een hoogwaardige openbare ruimte. De beoogde woningen worden gerealiseerd in diverse bouwtypologieën en in een stedenbouwkundige opzet die passend is bij het dorpse karakter van Terheijden én die passend is als overgang naar het buitengebied. Het plangebied is ruim van opzet met veel ruimte voor groen, water en gemeenschappelijke voorzieningen.

Binnen het vigerende bestemmingsplan is woningbouw niet toegestaan. Het ontwerp bestemmingsplan ‘Terheijden E-veld’ voorziet in de juridisch-planologische basis voor de voorgenomen woningbouwontwikkeling.

 

Besluit aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling

Ten behoeve van het bestemmingsplan ‘Terheijden E-veld’ is een aanmeldnotitie opgesteld. Deze beschrijft de gevolgen van de voorgenomen activiteit voor het milieu. Het blijkt dat er geen nadelige gevolgen voor de omgeving en het milieu zijn te verwachten. Om deze reden hoeft geen m.e.r.-procedure te worden opgestart. Het college van Burgemeester en Wethouders heeft als zodanig besloten.

Dit vormvrije m.e.r. beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6.3. van de Algemene wet bestuursrecht. Een dergelijke beslissing is niet zelfstandig vatbaar voor bezwaar en beroep, tenzij het de belanghebbende rechtstreeks in zijn belang treft.

 

Ter inzage legging

Burgemeester en wethouders van Drimmelen maken, ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het ontwerp bestemmingsplan “Terheijden E-veld” (NL.IMRO.1719.2bp19eveld-ON01) , de aanmeldnotitie en alle andere bijhorende documenten met ingang van 18 februari 2021 gedurende zes weken tot 1 april 2021 voor iedereen ter inzage ligt. Het bestemmingsplan is in te zien in de hal van het gemeentehuis, Park 1 te Made. Het ontwerp bestemmingsplan is eveneens raadpleegbaar via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl 

 

Zienswijze indienen

Tijdens de genoemde termijn kan iedereen zowel een schriftelijke als een mondelinge zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan indienen. Degene die mondeling een zienswijze wenst in te dienen, kan hiervoor een afspraak maken met mevrouw N. Stremme-van Pelt van de afdeling Grondgebied, bereikbaar via telefoonnummer 140162.

Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan de gemeenteraad van gemeente Drimmelen, Postbus 19, 4920 AA Made. De zienswijze dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van de zienswijze en het plan waarop de zienswijze betrekking heeft. De zienswijzen kunnen niet via e-mail ingediend worden. ]

[Drimmelen] [17 februari 2021]

[Burgemeester en Wethouders][gemeente Drimmelen],

Naar boven