Ontwerp bestemmingsplan ‘Buitengebied Sint-Oedenrode, herziening Koeveringsedijk ong.’

Logo Meierijstad

Burgemeester en wethouders van Meierijstad maken ter voldoening aan artikel 3.8 lid 1 sub a Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Buitengebied Sint-Oedenrode, herziening Koeveringsedijk ong.’ met ingang van de dag na datum van deze bekendmaking gedurende zes weken van vrijdag 12 februari 2021 tot en met donderdag 25 maart 2021 voor een ieder ter inzage ligt in het gemeentehuis, Stadhuisplein 1 te Veghel, gedurende openingstijden. Tevens is het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Buitengebied Sint-Oedenrode, herziening Koeveringsedijk ong.’ elektronisch raadpleegbaar op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1948.BGO000BP0062020P-ON01

Initiatiefnemer wenst een bouwplan voor twee vrijstaande woningen te realiseren op een perceel aan de Koeveringsedijk te Sint-Oedenrode, kadastraal bekend sectie S nummer 939. Het perceel ligt in het buitengebied van Sint-Oedenrode, ten oosten van de kern Sint-Oedenrode en ten noorden van de A50. Op het perceel is reeds één woning aanwezig (Veghelseweg 53). De rest van het perceel bestaat uit agrarisch onbebouwde gronden zonder bijzondere waarden. De initiatiefnemer ontwikkelt de twee bouwkavels in het kader van de Ruimte-voor-Ruimte regeling.

Ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden Wet geluidhinder

Ingevolge de Wet geluidhinder is akoestisch onderzoek uitgevoerd. Uit het onderzoek blijkt dat de voorkeursgrenswaarde op de gevels van de woningen wordt overschreden vanwege het verkeer op de Rijksweg A50 en de Koeveringsedijk en dat er geen doelmatige geluid beperkende maatregelen mogelijk zijn waarmee de geluidsbelasting tot de voorkeursgrenswaarde kan worden gereduceerd. Het vaststellen van hogere grenswaarden is dan ook noodzakelijk. Burgemeester en wethouders zijn daarom voornemens om voor het onderhavige plan hogere grenswaarden vast te stellen. Dit ontwerpbesluit ligt samen met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze kenbaar maken aan de gemeenteraad. Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de gemeenteraad van Meierijstad, Postbus 10.001, 5460 DA Veghel. Voor het indienen van een mondelinge reactie dient u een afspraak te maken. U kunt voor nadere informatie contact opnemen met de heer Jeroen van de Wijdeven van het atelier Gebiedsontwikkeling en Planologie, bereikbaar via telefoonnummer 14 0413.

De vaststelling van het bestemmingsplan zal plaatsvinden door de gemeenteraad.

Veghel 11 februari 2021

Naar boven