Gemeente Amsterdam - ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder - Bijlmer Sportcentrum e.o.

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 110c van de Wet geluidhinder het volgende bekend:

Burgemeester en wethouders hebben het ontwerpbestemmingsplan ‘Bijlmer Sportcentrum e.o.’ en het daarbij behorende ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden, zoals bedoeld in de Wet geluidhinder, vrijgegeven voor terinzagelegging.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan ’Bijlmer Sportcentrum e.o.’ maakt de beoogde ontwikkeling rond het Bijlmer sportcentrum planologisch mogelijk. Een ontwikkeling die voorziet in maximaal 440 woningen en maximaal 1.900 m2 aan voorzieningen (onderverdeeld in maximaal 500 m2 horeca, categorie III en/of IV en circa 1.400 m2 maatschappelijke dienstverlening).

Het plangebied ligt aan het Anton de Komplein tussen het Nelson Mandelapark en de Bijlmerdreef in.

Hogere waarden

De voorkeurswaarden voor geluid zoals aangegeven in de Wet geluidhinder worden op verschillende plaatsen overschreden. De maximaal vast te stellen ontheffingswaarde (van 53 voor buitenstedelijke wegen en 63 dB voor binnenstedelijke wegen) wordt niet overschreden. Omdat geluidreducerende maatregelen onvoldoende doeltreffend dan wel bezwaarlijk zijn, is het noodzakelijk om hogere waarden voor de ten hoogst toelaatbare geluidbelasting vast te stellen. Deze hogere waarden hebben betrekking op wegverkeerlawaai van de Gooiseweg (buitenstedelijke weg), de Bijlmerdreef (binnenstedelijke weg) en de Flierbosdreef (binnenstedelijke weg).

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Bijlmer Sportcentrum e.o.’ en het hierbij behorende ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden liggen met de daarop betrekking hebbende stukken met ingang van vrijdag 12 februari 2021 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op de volgende adressen:

In verband met het Corona-virus verzoeken wij u te bellen met 14020 voor het maken van een afspraak om de stukken in te zien.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Bijlmer Sportcentrum e.o.’ is, met de daarop betrekking hebbende stukken (waaronder de bijlagen die gaan over het ontwerpbesluit hogere waarden), digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.T1701BPSTD-OW01.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan eenieder een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam. Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kunnen naar voren worden gebracht bij de gemeenteraad van Amsterdam, per adres: directeur Ruimte en Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden hun zienswijze over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam. Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden kunnen worden ingebracht bij burgemeester en wethouders van Amsterdam. Per adres: de directeur van Ruimte en Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.

Het is niet mogelijk om een zienswijze per e-mail in te dienen.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen ten aanzien van het ontwerp-bestemmingsplan en ten aanzien van het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden kan contact worden opgenomen met dhr. K. van Veenendaal, telefoonnummer 14020.

Uw gegevens worden in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) verwerkt. Op deze verwerking van persoonsgegevens is een privacyreglement van toepassing. Dit reglement kunt u raadplegen op de website van de gemeente Amsterdam.

Amsterdam, 11 februari 2021

Burgemeester en wethouders,

Peter Teesink

Gemeentesecretaris

Femke Halsema

burgemeester

Naar boven