Gemeente Alkmaar - ontwerp Bestemmingsplan en Ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder - Ringerskwartier

Logo Alkmaar

Burgemeester en wethouders van Alkmaar maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan Ringerskwartier in ontwerp ter inzage ligt.

Gebied

Het bestemmingsplan voorziet in de herontwikkeling van het parkeerterrein tussen de Ringersfabriek en de Noorderstraat. Het gebied waarop het voorontwerp bestemmingsplan betrekking heeft, wordt begrensd door de Noorderstraat aan de noordzijde, De Noorderkade aan de oostzijde, de Ringersfabriek aan de zuidzijde en het Huiswaarderplein aan de westzijde.

Doel

Het ontwerp bestemmingsplan Ringerskwartier voorziet in het juridisch planologisch kader voor de herontwikkeling van het gebied. Het plan voorziet in de bouw van maximaal 285 woonappartementen in combinatie met commerciële voorzieningen en inpandige parkeervoorzieningen.

Op basis van inspraakreacties is het ontwerpbestemmingsplan aangepast ten opzichte van het voorontwerp bestemmingsplan dat van donderdag 5 november 2020 tot en met woensdag 2 december ter inzage heeft gelegen.

Ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Alkmaar maken overeenkomstig het bepaalde in de Wet geluidhinder tevens bekend dat zij voornemens zijn om voor de woningen die mogelijk worden gemaakt met dit bestemmingsplan, een hogere waarde voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting vast te stellen. Het betreft hogere geluidwaarden vanwege het wegverkeerslawaai afkomstig van de Noorderstraat, Tesselsebrug, Huiswaarderplein en Koedijkerstraat. Het ontwerpbesluit en het daarbij behorende akoestisch onderzoek zijn als bijlage bij het ontwerpbestemmingsplan opgenomen.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder liggen, met de daarbij behorende stukken, met ingang van donderdag 11 februari 2021 tot en met woensdag 24 maart 2021 voor een ieder ter inzage. U kunt de stukken langs elektronische weg inzien via onze internetpagina www.alkmaar.nl/inzage of op www.ruimtelijkeplannen.nl

De stukken zijn ook in te zien bij de servicebalie Vergunningen & Subsidieverlening van het Stadskantoor aan het Mallegatsplein 10 te Alkmaar.

In verband met de landelijk genomen maatregelen vanwege het Coronavirus wordt gevraagd een bezoek aan het Stadskantoor zoveel mogelijk te vermijden. Voor het inzien van het bestemmingsplan vragen wij u dan ook om zoveel mogelijk gebruik te maken van de digitale mogelijkheden. Indien u het bestemmingsplan toch wilt komen inzien, dan zullen wij in overleg met u zoeken naar een passende oplossing. Neem contact op via telefoonnummer 14 072.

Informatiebijeenkomst

Tijdens de terinzagelegging, op 10 maart 2021, wordt een digitale informatiebijeenkomst gehouden. Voor meer informatie over het aanmelden en bijwonen van deze bijeenkomst verwijzen wij u naar de website: https://www.nieuwbouw-ringerskwartier.nl/

Zienswijzen

Een ieder kan gedurende bovengenoemde termijn schriftelijk of mondeling zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad.

Belanghebbenden kunnen gedurende bovengenoemde termijn schriftelijk of mondeling zienswijze over het ontwerpbesluit hoger waarde Wet geluidhinder naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders.

Schriftelijke reacties kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders, t.a.v. vakgroep Ruimtelijke Plannen via Postbus 53, 1800 BC Alkmaar of via post@alkmaar.nl. Zienswijzen moeten zijn ondertekend en voorzien van naam en adres.

Burgemeester en wethouders van Alkmaar

Naar boven