Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan "Graaf Florisweg 28, Gouda"

Logo Gouda

De gemeenteraad van Gouda heeft op 27 januari 2021 het bestemmingsplan “Graaf Florisweg 28, Gouda” gewijzigd vastgesteld.

Het bestemmingsplan maakt de bouw van drie woningen mogelijk op het perceel waar nu één woning staat. Op het perceel zullen een vrijstaande woning en een twee-onder-éénkap woning gerealiseerd gaan worden.

Naar aanleiding van een zienswijze is een aparte paragraaf “trilling” opgenomen met een (gebruiks)regel die het college de mogelijkheid biedt om nadere eisen te stellen om zo trillingshinder te voorkomen.

De gemeente heeft een amendement aangenomen waarmee in de bestemming “Tuin” in artikel 3.3. wordt toegevoegd dat de gronden onder deze bestemming voor maximaal 35% (half) verhard mogen worden.

Het bestemmingsplan “Graaf Florisweg 28, Gouda” en de daarbij horende stukken liggen van donderdag 11 februari 2021 tot en met woensdag 24 maart 2021 ter inzage:

Kijk voor meer informatie op www.gouda.nl/ruimtelijkeplannen

Tegen het besluit tot vaststelling voor het bestemmingsplan kan in deze periode beroep worden ingesteld bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De mogelijkheid om beroep in te stellen bestaat voor hen:

  • 1.

    Die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht

  • 2.

    Die bezwaar hebben tegen de aangebrachte wijziging

  • 3.

    Die redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij niet tijdig zienswijzen ten aanzien van het ontwerp bij de gemeenteraad kenbaar hebben kunnen maken

Het vaststellingsbesluit treed in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Is op dat moment nog niet beslist over een eventueel verzoek om een voorlopige voorziening, dan treedt het besluit niet eerder in werking dan over dat verzoek is beslist.

Gouda, 11 februari 2021

Naar boven