Aanwijzing ex artikel 4, eerste lid, onder a van de Wet voorkeursrecht gemeenten van acht percelen gelegen op Landgoed Gulbergen

Logo Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Aanwijzing

Burgemeester en wethouders van Nuenen c.a. maken op grond van artikel 7 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat de gemeenteraad van Nuenen c.a. op 4 februari 2021 het voorlopig aanwijzingsbesluit van burgemeester en wethouders van 15 december 2020 heeft bestendigd en op grond van artikel 4, eerste lid, onder a, van de Wvg heeft besloten om de percelen kadastraal bekend gemeente Nuenen, sectie C, nummers 3235, 1918, 3232, 3227, 3228, 2978, 3868 en 3869 aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn.

 

De betreffende gronden zijn gelegen op het Landgoed Gulbergen en zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kadastrale tekening met de daarbij behorende lijst van eigenaren en zakelijk gerechtigden. De percelen in kwestie zijn aangewezen, omdat daaraan een niet-agrarische bestemming is toegedacht (recreatiebestemming) die afwijkt van het huidige gebruik.

Om te voldoen aan artikel 7 Wvg ligt het aanwijzingsbesluit van de gemeenteraad met bijbehorende stukken vanaf 12 februari 2021 t/m 23 maart 2021 voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis van Nuenen aan de Jan van Schijnveltlaan 2 te (5671 CK) Nuenen. Dit gemeentehuis is geopend op maandag t/m vrijdag van 08:30 – 12:30. Op woensdag is het gemeentehuis niet alleen van 08:30 uur tot 12:30 geopend, maar ook van 14:30 uur tot 19:00 uur. De eigenaren en beperkt gerechtigden met betrekking tot deze gronden krijgen een afzonderlijke kennisgeving.

 

Inwerkingtreding

Het aanwijzingsbesluit van de gemeenteraad treedt in werking de dag na de datum van deze publicatie in de Staatscourant. Dit besluit vervalt van rechtswege drie jaar na dagtekening, tenzij voor dat tijdstip een bestemmingsplan is vastgesteld.

 

Bezwaar en beroep, voorlopige voorziening

Tegen het aanwijzingsbesluit van de gemeenteraad staat ingevolge de Algemene wet bestuursrecht bezwaar en beroep open. Daartoe kunnen belanghebbenden gedurende de hierboven genoemde termijn van terinzagelegging, een schriftelijk bezwaarschrift indienen bij de gemeenteraad van Nuenen c.a., Postbus 10.000, 5670 GA Nuenen. Belanghebbenden die een bezwaarschrift hebben ingediend kunnen tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Oost-Brabant, Sector Bestuursrecht, postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch.

 

Reeds ingediend bezwaar tegen het voorlopig aanwijzingsbesluit

Diegenen, die tegen het voorlopige aanwijzingsbesluit van burgemeester en wethouders van 15 december 2020 betreffende het vestigen van een voorlopig voorkeursrecht met betrekking tot de voornoemde percelen reeds een bezwaarschrift hebben ingediend, hoeven niet opnieuw een bezwaarschrift in te dienen. Een bezwaar, dat tegen bovengenoemd besluit van burgemeester en wethouders gericht was, wordt thans geacht mede gericht te zijn tegen het raadsbesluit.

 

Gevolgen

De vestiging van het voorkeursrecht heeft tot gevolg dat de eigenaar van een aangewezen perceel of een rechthebbende van een daarop gevestigd zakelijk recht, wanneer deze tot vervreemding wil overgaan, het perceel of het zakelijke recht eerst aan de gemeente te koop moet aanbieden. De gerechtigden ontvangen een dezer dagen bij aangetekende brief bericht over de inhoud van het besluit en de gevolgen hiervan.

 

Nadere inlichtingen

Voor nadere inhoudelijke informatie kunt u zich op werkdagen richten tot de gemeente Nuenen c.a.: de heer Ras, a.ras@nuenen.nl of (040) 2 631 631.

Nuenen, 11 februari 2021

Burgemeester en wethouders van Nuenen c.a

Naar boven