Ongewijzigde vaststelling bestemmingsplan "Koestraat ongenummerd (Riel)”

Logo Goirle

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goirle maakt op grond van artikel 3.8 en 6.14 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 2 februari 2021 het bestemmingsplan "Koestraat (ongenummerd) Riel¨ (NL.IMRO.0785.BP2020001Koestraat-vg01) ongewijzigd heeft vastgesteld. Bij besluit van gelijke datum heeft de gemeenteraad voorts besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

 

Doel, ligging en begrenzing

Het plan voorziet in een wijziging van de huidige bestemming ("agrarisch") naar een woonbestemming ten behoeve van maximaal 1 (Ruimte voor Ruimte) woning. Er wordt invulling gegeven aan de verdere verdichting/ontwikkeling van een bestaande bebouwingsconcentratie, passend in het streefbeeld van ‘Looienhoek/Koestraat’. Het betreft het kadastrale perceel bekend als gemeente Goirle, sectie K, nummer 1082. Voor de exacte omvang en ligging van het plangebied wordt verwezen naar de verbeelding (plankaart).

Ter inzage

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, alsmede het bestemmingsplan zelf en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen en de daarop betrekking hebbende stukken, liggen met ingang van 11 februari 2021 gedurende zes weken (tot en met 24 maart 2021) voor een ieder ter inzage op werkdagen van 9.00 tot 12.30 uur in de hal van het gemeentehuis, Oranjeplein 1 te Goirle en kan dan, of na afspraak, worden ingezien. Het plan is ook raadpleegbaar via https://www.goirle.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl

In verband met het coronavirus vragen wij u om zoveel mogelijk gebruik te maken van de mogelijkheid om de stukken digitaal te bekijken. Als dat niet mogelijk is, of u bent verhinderd om tijdens de openingstijden de stukken in te zien, of u heeft andere vragen, dan kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar Theo Li, telefonisch bereikbaar op het nummer: (013) 531 06 57.

Beroep

Op grond van artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening kan met ingang van 12 februari 2021 gedurende zes weken (tot en met 25 maart 2021) tegen het besluit omtrent vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

1 belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen in het vastgestelde bestemmingsplan in vergelijking met het ontwerp-bestemmingsplan;

2 belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad over het ontwerp-bestemmingsplan;

3 belanghebbenden die weliswaar geen (ontvankelijke) zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad over het ontwerp-bestemmingsplan, maar kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat waren zich tijdig met een zienswijze tot de gemeenteraad te wenden.

Het beroepschrift moet voorzien zijn van naam en adres van de indiener, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld en de gronden (motivering) van het beroep. Gelijktijdig met het instellen van beroep kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien gedurende de bovenstaande beroepstermijn bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen treden in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

 

Een belanghebbende kan met ingang van 24 juli 2020 gedurende zes weken, beroep instellen tegen het besluit geen exploitatieplan vast te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Goirle, 10 februari 2021

het college van burgemeester en wethouders

Jolie Hasselman, secretaris

Mark van Stappershoef, burgemeester

Naar boven