Ontwerpbestemmingsplan Wezep, Turfhorst 7 en Mariënrade en ontwerpbesluit Hogere waarden

Logo Oldebroek

Het college van B&W van Oldebroek maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Wezep, Turfhorst 7 en Mariënrade ter inzage ligt (conform artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening). Het college van B&W van Oldebroek maken, overeenkomstig artikel 110c, eerste lid van de Wet geluidhinder en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, ook bekend dat het ontwerpbesluit Hogere waarden met de daarbij behorende stukken voor het ontwerpbestemmingsplan Wezep, Turfhorst 7 en Mariënrade, met ingang van 10 februari 2021 ter inzage ligt.

 

Doel van het plan

Het ontwerpbestemmingsplan Wezep, Noordsingel 78 - 94 legt de juridisch-planologische basis en voorziet in een wijziging van de bestemmingen van de locaties Turfhorst 7 en 7A en Mariënrade in Wezep naar de bestemmingen Wonen en Maatschappelijk. Het bestemmingsplan is een juridische vertaling van de eerder vastgestelde gebiedsvisie voor de omgeving Mariënrade in Wezep. De gebiedsvisie voorziet onder meer in de realisatie van tien grondgebonden woningen op de hoek Turfhorst – Noordsingel in Wezep. Voor de ontwikkeling van het woon-zorgcomplex aan de Mariënrade het wijzigingsplan Wezep, Mariënrade opgesteld en in procedure gebracht. Het wijzigingsplan Wezep, Mariënrade is inmiddels inwerking getreden en daarom wordt dit wijzigingsplan in dit ontwerpbestemmingsplan opgenomen, waardoor een eenduidig juridisch-planologisch kader ontstaat voor het gehele gebied. Om de voorgestelde ontwikkelingen mogelijk te maken moet het geldende bestemmingsplan Wezep Noord 2009 worden gewijzigd.

 

Op grond van de het Besluit geluidhinder mag het weggeluid bij de gevels van nieuwe woningen niet hoger zijn dan 48 decibel. Het geluidsniveau op de gevel van de nieuw te bouwen woningen op de locatie Turfhorst 7 en 7A in Wezep ten gevolgen van de Rijksweg A28 bedraagt echter maximaal 53 decibel. Het is daarom nodig om voor dit plan een hogere geluidsbelasting toe te staan van maximaal 53 decibel, namelijk 53 dB voor het zuidelijke bouwvlak en 52 dB voor het noordelijke bouwvlak van de genoemde locatie.

 

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit Hogere waarden liggen ter inzage vanaf woensdag 10 februari 2021 tot en met dinsdag 23 maart 2021. U kunt de stukken inzien op:

- www.oldebroek.nl/bestemmingsplannen 

- het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Oldebroek

 

Het college van B&W van Oldebroek brengen tevens ter kennis dat zij op grond van artikel 6.12, lid 2 van de Wet ruimtelijke ordening, voornemens zijn om bij het besluit tot vaststelling van het ontwerpbestemmingsplan geen exploitatieplan vast te stellen omdat de kosten anderszins verzekerd zijn.

 

Zienswijze indienen

Tijdens de inzagetermijn van zes weken kunt u schriftelijk of mondeling een zienswijze over het

ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit Hogere waarden indienen. De schriftelijke zienswijze dient u in bij de gemeenteraad, Raadhuisplein 1, 8096 CP Oldebroek. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze maakt u een afspraak via het Klant Contact Centrum, telefoon 0525 63 82 00.

 

Nu het gemeentehuis gesloten is kunt u niet meer even binnenlopen om de stukken te bekijken die ter inzage liggen. Wilt u de stukken die ter inzage liggen toch graag inzien dan kan dat. U kunt veel stukken online bekijken via de website www.oldebroek.nl of via www.ruimtelijkeplannen.nl. Deze digitale werkwijze heeft op dit moment onze voorkeur. U kunt een afspraak maken om de stukken toch in het gemeentehuis in te zien. Een afspraak maken kan via 0525 63 82 00 of via www.oldebroek.nl. In overleg met de betrokken medewerkers is het in uitzonderlijke gevallen mogelijk dat een papieren exemplaar van de stukken die u wilt inzien bij u thuis worden bezorgd.

Naar boven