Vastgesteld besluit hogere waarden Wet geluidhinder, Bestemmingsplan Achterdijk 66b, Oostromsdijkje 3, Schoudermantel 62.

Logo Bunnik

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bunnik maken bekend dat zij op 13 januari 2021 het besluit hogere waarden voor het bestemmingsplan ‘Achterdijk 66b, Oostromsdijkje 3, Schoudermantel 62’ hebben vastgesteld. Het vastgestelde besluit hogere waarden en de bijbehorende stukken liggen van donderdag 11 februari 2021 tot en met donderdag 25 maart 2021 ter inzage.

Doel besluit hogere waarden

Het bestemmingsplan ‘Achterdijk 66b, Oostromsdijkje 3, Schoudermantel 62’ voorziet in een uitruil tussen de percelen Achterdijk 66b en Oostromsdijkje 3a en 3b in Werkhoven waarbij gebruik wordt gemaakt van de Ruimte voor Ruimte regeling. Op deze percelen worden bedrijfsbebouwing en verharding verwijderd. Op het perceel Achterdijk 66b wordt in het kader van de regeling een woning gesitueerd. Het perceel Schoudermantel 62 in Odijk maakt ook deel uit van het bestemmingsplan. Het geldende bestemmingsplan is voor dit perceel niet meer actueel; het agrarisch bedrijf is gestopt en het agrarisch bouwblok wordt opgeheven. Omdat binnen het bestemmingsplan een nieuwe geluidsgevoelige bestemming wordt gerealiseerd, moet het plan aan de Wet geluidhinder voldoen. Hiervoor is een akoestisch onderzoek uitgevoerd naar de geluidsbelasting op de gevels. Uit dit onderzoek blijkt dat het geluidsniveau op de gevels van de nieuwe woning Achterdijk 66b, vanwege het wegverkeer op de Achterdijk, hoger is dan de wettelijke voorkeurswaarde die genoemd is in de Wet geluidhinder. De Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om, onder voorwaarden, ontheffing te verlenen van deze voorkeurswaarde. Het college van burgemeester en wethouders heeft voor het plan gebruik gemaakt van deze mogelijkheid en het besluit hogere waarden overeenkomstig het ontwerpbesluit vastgesteld.

Inzien stukken

Het besluit hogere waarden en de bijbehorende stukken kunt u binnen de genoemde termijn inzien bij het gemeentehuis aan het Singelpark 1 in Odijk.

Instellen beroep

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen bij het college hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij het college kenbaar te maken, kunnen binnen de beroepstermijn, deze is gelijk aan de genoemde termijn, schriftelijk beroep instellen tegen het vastgestelde besluit hogere waarden. Beroep kunt u instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te 's‑Gravenhage, onder duidelijke vermelding van uw naam en adres alsmede het kenmerk van het betreffende besluit hogere waarden. Voor het instellen van beroep zijn griffierechten verschuldigd. U kunt deze griffierechten vinden op www.raadvanstate.nl.

Inwerkingtreden besluit

Het besluit treedt in werking één dag na afloop van de beroepstermijn.

Voor informatie: Omgevingsdienst regio Utrecht, telefoon (088) 022 50 00

 

Naar boven