Vaststelling bestemmingsplan Zuideinde 32-34, Aarlanderveen

Logo Alphen aan den Rijn

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maakt bekend dat de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn in zijn vergadering van 28 januari 2021 het bestemmingsplan Zuideinde 32-34, Aarlanderveen heeft vastgesteld.

Wat houdt het bestemmingsplan in?

Het gaat om het omzetten van de agrarische functie naar een woonbestemming op het perceel Zuideinde 32 en 34 in Aarlanderveen en de toevoeging van een extra woning.

Het voormalig agrarisch bedrijf is al voor jaren gestopt en de agrarische opstallen worden gesloopt. In de boerderijwoning en het naastgelegen zomerhuis wordt enkel nog gewoond. Een woonbestemming is daardoor passender bij het gebruik. Als compensatie voor de te slopen opstallen mag een extra woning worden gebouwd op het oostelijke perceel. In de toekomst wordt het ook mogelijk gemaakt het zomerhuis een stukje te verplaatsen richting het westen, binnen de perceelgrenzen.

Wanneer en waar kunt u het plan inzien?

Het vastgestelde bestemmingsplan Zuideinde 32-34, Aarlanderveen, met identificatienummer NL.IMRO.0484.AVzuideinde3234-VA01, met bijbehorende stukken, ligt van 11 februari tot en met 24 maart 2021 ter inzage bij de ontvangstbalie van het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn. Vanwege het coronavirus kunt u het gemeentehuis alleen op afspraak bezoeken. Neemt u hiervoor contact op via telefoonnummer 14 0172. U kunt het bestemmingsplan ook digitaal inzien op de website ruimtelijkeplannen.nl via het zoekvak door te zoeken op het plan-ID (NL.IMRO.0484.AVzuideinde3234-VA01).

Hoe kunt u reageren?

Gedurende bovengenoemde periode bestaat de mogelijkheid om beroep in te stellen tegen het bestemmingsplan bij: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De volgende personen kunnen beroep indienen:

  • belanghebbenden, die tijdig hun zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn zienswijze niet tijdig bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht

Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Een verzoek om voorlopige voorziening tot schorsing van het plan kunt u indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, 10 februari 2021

Naar boven