Anterieure overeenkomst en ontwerpbestemmingsplan Zuideinde 22, Aarlanderveen

Logo Alphen aan den Rijn

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maken bekend dat zij met Welgelegen Beheer BV, statutair gevestigd en kantoorhoudende te Zuideinde 22 te Aarlanderveen, een overeenkomst hebben gesloten als bedoeld in artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening voor het realiseren van 5 woningen op het perceel Zuideinde 22 te Aarlanderveen.

Ook maken burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, conform artikel 3:8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Zuideinde 22, Aarlanderveen’ met ingang van 11 februari tot en met 24 maart (gedurende een periode van zes weken) voor iedereen inzage ligt.

Aanleiding en doel

Beoogd wordt, ter plaatse van het voormalige agrarisch bedrijf aan het Zuideinde 22 in Aarlanderveen, een plan te ontwikkelen genaamd ‘Welgelegen’. Het bedrijfsmatig agrarisch gebruik van de locatie is al geruime tijd beëindigd. De bedrijfsbebouwing is verouderd en voor een doelmatige bedrijfsvoering niet meer te gebruiken . Om de vitaliteit van het buitengebied te waarborgen, wordt een herontwikkeling ter plaatse beoogd. Met het bestemmingsplan ‘Zuideinde 22, Aarlanderveen’ wordt een herontwikkeling naar een woonlocatie mogelijk gemaakt, waarbij aansluiting is gezocht bij de woningbehoefte van Aarlanderveen. Hiertoe worden de bestaande opstallen, met uitzondering van de bedrijfswoning, gesloopt. De bedrijfswoning wordt omgezet naar burgerwoning en als vervanging van de bedrijfsbebouwing worden daarnaast vijf extra woningen in de vrije sector en het middensegment (koop) gerealiseerd, verdeeld over twee bouwmassa’s. Eveneens worden een kleinschalige bed & breakfast en dierenverblijf gerealiseerd achterop het perceel, passend in het agrarische landschap.

Wanneer en waar kunt u het plan analoog en digitaal inzien?

Een zakelijke opgave van de inhoud van de overeenkomst en het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u gedurende de eerder genoemde termijn van terinzagelegging inzien bij de informatiebalie van het gemeentehuis, Stadhuisplein 1 in Alphen aan den Rijn (voor actuele openingstijden zie www.alphenaandenrijn.nl). Vanwege het coronavirus kunt u het gemeentehuis alleen op afspraak bezoeken. Neemt u hiervoor contact op via telefoonnummer 14 0172. U kunt het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken ook digitaal inzien via de gemeentelijke website www.alphenaandenrijn.nl/bekendmakingen en op www.ruimtelijkeplannen.nl via het zoekvak door te zoeken op het plan-ID onder vermelding van NL.IMRO.0484.Zuideinde22-ON01.

Deze mogelijkheid heeft u ook bij de informatiebalie in het gemeentehuis.

Inloopavond op het perceel

Eveneens wordt op dinsdag 16 februari van 19.00u tot 20.30u een inloopavond georganiseerd op het betreffende perceel Zuideinde 22 in Aarlanderveen. Hier kunt u het plan inzien en meer informatie krijgen over de inhoud en de realisatie. U kunt u aanmelden voor de bijeenkomst via nieuwbouw@drieman.nl . Bij een mogelijke verlenging van de lockdown zal de inloopavond met tijdsloten plaatsvinden waarvoor u, na aanmelding, een persoonlijke uitnodiging zult ontvangen.

Hoe kunt u reageren?

Binnen eerdergenoemde termijn van tervisielegging kan iedereen digitaal, schriftelijk of mondeling gemotiveerd een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad indienen.

  • Digitaal via het formulier ‘Zienswijze bestemmingsplan indienen’, te raadplegen via https://www.alphenaandenrijn.nl/Onlineregelen/Zienswijze_bestemmingsplan_indienen. Hiervoor heeft u DigiD nodig of u vult uw organisatiegegevens in. In het formulier geeft u duidelijk aan dat het om het ontwerpbestemmingsplan Zuideinde 22, Aarlanderveen gaat met zaaknummer 356455. Meer informatie over het digitaal indienen van zienswijzen kunt u vinden op https://www.alphenaandenrijn.nl/Bestuur_organisatie/Contact/Invloed_bezwaar_klachten/Zienswijze_ontwerpbestemmingsplan_indienen.

  • Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn. Vermeld in uw reactie duidelijk uw naam, adres en contactgegevens en geef aan dat het om het ontwerpbestemmingsplan Zuideinde 22, Aarlanderveen gaat met zaaknummer 356455.

  • Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze of voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het Office Management van team Ruimte van de Gemeente Alphen aan den Rijn op telefoonnummer 140172. Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Alleen degenen die tijdig zienswijzen indienen, kunnen later beroep instellen tegen de vaststelling van het bestemmingsplan.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, 10 februari 2021

Naar boven